Tien Friese Jumbo’s activeren donatieknop

donatieknop

Heerenveen, 2 februari 2017 – In een groeiend aantal supermarkten kun je statiegeld doneren aan de Plastic Soup Foundation. Bij de inlevering van een lege fles kun je kiezen voor een kassabon of voor een donatie door op de gele knop te drukken. Alle tien filialen van Jumbo Kooistra in Friesland hebben de gele donatieknop van hun Tomra statiegeldapparaten laten activeren ten bate van de Plastic Soup Foundation.

Klanten van Jumbo Kooistra in Heerenveen, Sneek, Bolsward, Marknesse, Leeuwarden, Makkum en Wommels krijgen vanaf heden een filmpje over het werk van de Plastic Soup Foundation te zien wanneer ze lege flessen inleveren.

Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation: “Wij zijn zeer verheugd dat Jumbo Kooistra de gele knop heeft laten activeren. We hebben inmiddels ervaring met 32 supermarkten en de klanten doneren enthousiast. Deze donaties helpen ons om campagnes te voeren die gericht zijn op vermindering van de plastic soup in onze oceanen.”

Grote frisdrankbedrijven falen in de strijd tegen plastic soep

De zes grootste frisdrankbedrijven ter wereld (Coca-Cola, PepsiCo, Suntory, Danone, Dr Pepper en... Lees meer

Op film: plastic dringt voedselketen binnen

Pijlwormen zijn doorzichtige torpedovormige diertjes. Ze leven in zee en jagen op dierlijk plank... Lees meer

Mission Live Foundation organiseert eerste onderwateroptreden ter wereld om aandacht te vragen voor de plastic soep

Mission Live Foundation heeft een spectaculaire actie op touw gezet om aandacht te vragen voor d... Lees meer