Première By the Ocean we Unite

By the Ocean we Unite

Amsterdam, 5 maart 2017 – In augustus 2016 verliet de Fantastiko de haven van Rotterdam en zette koers naar Noorwegen. Aan het roer Thomas van Thiel, zeezeiler in hart en nieren. Nadat hij een keer van Kaapverdië naar Barbados voer en midden op zee een plastic flesje zag drijven, richtte hij By the Ocean we Unite op. Sindsdien zet hij zich met een team van bevlogen mensen in om de plastic soep te bestrijden. De expeditie werd op camera vastgelegd door filmmaakster Anouk van de Beek.

By the Ocean we Unite, ook de titel van de documentaire, brengt de problematiek van de plastic soep in beeld aan de hand van de expeditie. We zien dat microplastics in een sleepnet achterblijven en hoe vervuild de kust van Noorwegen is. De plasticvervuiling kan niemand in zijn eentje oplossen. De reis naar schone oceanen moeten we met zijn allen maken door samen te werken.

Thomas, tijdens de première in Pathé Tuschinski: “De documentaire moet het gevoel overbrengen dat we de plastic soep, een van de grootste milieubedreigingen wereldwijd, met zijn allen aankunnen.”

By the Ocean we Unite zal op diverse plaatsen in het land getoond worden en wordt daarna online beschikbaar gesteld via de site van de gelijknamige organisatie. Er is nog plek aan boord voor de komende expeditie naar Schotland (tweede helft mei).

 

 

 

 

EMB AV zeilt mee voor een schone zee

EMB Audio Visuals BV gaat op 10 juni 2017 meezeilen met de 40e editie van de “Ronde om Tex... Lees meer

Marathon langs zee voor Plastic Soup Foundation

Lotte Damen is een sportieve vrouw van 22. In 2016 liep ze een halve marathon in de omgeving van... Lees meer

Fototentoonstelling geïnspireerd op plastic soep tijdens Fotofestival Naarden

Fotografe Lizette Schaap wil met haar nieuwe fotoserie ‘Seafood’ meer bewustwording creëren voor... Lees meer
This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.