500 euro van Kindergemeenteraad Zoeterwoude voor PSF

Kindergemeenteraad

 Zoeterwoude, 13 april 2017 – De Plastic Soup Foundation en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zijn uitgeroepen tot gezamenlijke winnaars van de Kindergemeenteraad Zoeterwoude. De PSF en KNRM hebben allebei een cheque van €500 ontvangen.

Het doel van het Kindergemeenteraad project is om kinderen kennis te laten maken met de gemeenteraad en ze te betrekken bij de politieke besluitvorming door hen zelf keuzes te laten maken. Zestien Zoeterwoudse basisschoolkinderen kwamen vandaag bijeen in het gemeentehuis om te vergaderen welk initiatief duizend euro krijgt. Na twee stemrondes was er geen meerderheid voor PSF of KNRM en toen werd besloten het prijzengeld te verdelen.

De Plastic Soup Foundation gaat het geld van de Kindergemeenteraad gebruiken voor het ontwikkelen van het Wishing Whale project. De Wishing Whale gaat het logo worden van de PSF kids club. Daarvan kunnen kinderen over de hele wereld  straks lid worden en op die manier iets bijdragen aan het bestrijden van de plastic soep. Door middel van de Whising Whale willen wij zoveel mogelijk kinderen bewust maken van plastic soep.

Bekijk hier het fragment van Unity TV:

Veel plastic in Noordelijke IJszee

Amsterdam, 20 april 2017 – Niet alleen de 5 wereldzeeën zijn vervuild met plastic. Ook delen van... Lees meer

71 procent minder plastic tassen

Sinds 1 januari 2016 is het in Nederland verboden om plastic tassen gratis te verstrekken. Het a... Lees meer

Fotograaf zoekt onverwachte ontmoetingen met ballonnen

Amsterdam, 2 april 2017 – Fotograaf Vivian Keulards houdt van onverwachte ontmoetingen. Daarom h... Lees meer
This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.