Fotograaf zoekt onverwachte ontmoetingen met ballonnen

fotograaf

Amsterdam, 2 april 2017 – Fotograaf Vivian Keulards houdt van onverwachte ontmoetingen. Daarom heeft ze 99 ballonnen opgelaten met een genummerde en handgeschreven kaart voor de potentiële vinder. Wat ze zich niet beseft, is dat de kans bestaat dat haar ballonnen niet door mensen, maar door dieren gevonden worden.

“Mochten de kaartjes niet gevonden worden, dan liggen ze niet voor niets ergens in een bos of veld”, schrijft Vivian in Trouw. “Er zullen prachtige weidebloemen uit groeien: ze zijn namelijk gemaakt van groeipapier, een speciaal materiaal waarin bloemzaden zijn verwerkt”.  Dat is leuk bedacht, maar de ballonnen zelf zijn alles behalve leuk.

Ballonnen richten schade aan in het milieu. De gevolgen voor dieren kunnen verschrikkelijk zijn. De fotografe vraagt zich af wie haar kaartjes zullen vinden. Wij vragen ons op onze beurt af: zullen dieren  verstrikt raken in de linten of eindigen ballonresten in hun maag?

Wij raden Vivian aan voor haar volgende project iets anders te verzinnen als ze nieuwe mensen wil ontmoeten.

Veel plastic in Noordelijke IJszee

Amsterdam, 20 april 2017 – Niet alleen de 5 wereldzeeën zijn vervuild met plastic. Ook delen van... Lees meer

71 procent minder plastic tassen

Sinds 1 januari 2016 is het in Nederland verboden om plastic tassen gratis te verstrekken. Het a... Lees meer

Fotograaf zoekt onverwachte ontmoetingen met ballonnen

Amsterdam, 2 april 2017 – Fotograaf Vivian Keulards houdt van onverwachte ontmoetingen. Daarom h... Lees meer
This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.