Fototentoonstelling geïnspireerd op plastic soep tijdens Fotofestival Naarden

plastic soep

Fotografe Lizette Schaap wil met haar nieuwe fotoserie ‘Seafood’ meer bewustwording creëren voor de plastic soep.

Schaap (1987), in 2015 afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam, maakt werk wat vaak beschreven wordt als ‘simplistisch, creatief en surrealistisch’. Ze is geïnspireerd in maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid en consumptie. Ze werkt in opdracht onder meer voor Het Parool, De Volkskrant en De Correspondent. Daarnaast doet ze ook haar eigen projecten.

Lizette liet zich voor deze fotoserie inspireren door de plastic soep en de Plastic Soup Foundation. In Seafood komen onder andere de onderwerpen microbeads, microvezels uit kleding en het gevaar voor dieren terug.

Een deel van haar fotoserie zal tentoongesteld worden op het tweejaarlijkse Fotofestival Naarden dat gehouden wordt van 20 mei tot en met 18 juni. De tentoonstelling zal te bewonderen zijn op festivallocatie The Fence en bestaat uit een groot canvas met zes beelden van 100×70 centimeter. Een passepartout voor het festival kost €19,50, daarmee zijn alle acht locaties te bezoeken, gedurende het gehele festival. Kinderen t/m 14 jaar kunnen het festival gratis bezoeken.

 

EMB AV zeilt mee voor een schone zee

EMB Audio Visuals BV gaat op 10 juni 2017 meezeilen met de 40e editie van de “Ronde om Tex... Lees meer

Marathon langs zee voor Plastic Soup Foundation

Lotte Damen is een sportieve vrouw van 22. In 2016 liep ze een halve marathon in de omgeving van... Lees meer

Fototentoonstelling geïnspireerd op plastic soep tijdens Fotofestival Naarden

Fotografe Lizette Schaap wil met haar nieuwe fotoserie ‘Seafood’ meer bewustwording creëren voor... Lees meer
This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.