Steun de Plastic Soup Foundation

Banner_doneer_NL Steun de Plastic Soup Foundation

Steun de Plastic Soup Foundation met jouw bijdrage.

De plastic soep is inmiddels wereldwijd op de kaart gezet. De milieuorganisatie van de Verenigde Naties, de UNEP, waarschuwt voor een catastrofe. In onze oceanen en zeeën drijft en zinkt steeds meer plastic afval dat door verwering, zonlicht en golfslag uit elkaar valt in kleine stukjes, microplastics. De soep is echter niet alleen een bedreiging voor de oceanen. Ook onze eigen Wadden- en Noordzee, rivieren, kanalen en grachten bevatten veel te veel (giftige) plastics. Dit plastic wordt door vissen en andere dieren aangezien voor voedsel. Zo komt de plastic soep letterlijk op onze eigen borden terecht.

De Plastic Soup Foundation zoekt dagelijks oplossingen voor dit wereldwijde probleem. Wil je een bijdrage leveren in de strijd tegen plastic soep? Dat kan met een gift aan de Plastic Soup Foundation. Met jouw steun kunnen wij doorgaan met het voeren van campagnes en projecten opzetten om de toevoer van plastic naar de oceanen een halt toe te roepen. Het geld gaat onder andere naar deze projecten:

 

educatie afbeelding site
Educatie: de PSF geeft veel gastlessen over plasticvervuiling op basis- en middelbare scholen. Mede dankzij jouw steun kunnen wij deze gratis aanbieden.

De eerste 100 gastlessen in 2016 zijn gefinancierd door Dopper (80 lessen) en Rotary Amersfoort (20 lessen).

 

 

Microbead_Logo
Beat the Microbead: Sinds 2012 voert de PSF de campagne ‘Beat the Microbead‘. Het doel van de campagne is om te voorkomen dat plastic microbeads uit verzorgingsproducten in zee belanden. Wij hebben consumenten gevraagd deze producten niet meer te gebruiken. Wil jij ook verzorgingsproducten zonder microbeads? Met jouw bijdrage kunnen wij daarvoor zorgen.

 

 

hqdefaultidea

 

Innovaties en oplossingen: De PSF zoekt dagelijks naar oplossingen voor de plastic soep. Dankzij particuliere giften kunnen wij doorgaan met het bedenken en uitvoeren van verduurzamingsprojecten.

 

 

 

De Plastic Soup Foundation kan jouw hulp dus goed gebruiken! Je kunt ons steunen door middel van onze donatieknop of via ons rekeningnummer NL13 TRIO 0198 0475 17 t.n.v. Plastic Soup Foundation.

doneerknopnl