Educatie

Kinderen voelen vaak een grote verantwoordelijkheid voor dieren en de natuur en willen hier graag iets aan bijdragen. Daarom geeft de Plastic Soup Foundation gastlessen op basisscholen door heel Nederland, waarbij scholieren van elke leeftijd leren over de plastic soep. Zo vergroten we de bewustwording al bij de kleinste kinderen. 

Zodra ze op de middelbare school komen, verandert vaak hun perceptie en gaat het meer om ‘imago’. Het is stoer om afval op straat te gooien en ze staan niet stil bij de gevolgen daarvan. De Plastic Soup Foundation wil deze instelling veranderen en ervoor zorgen dat ook tieners bewuster omgaan met het milieu en op de hoogte zijn van de gevolgen van zwerfafval. Zij dienen als voorbeeldfunctie voor de latere generaties. Voor middelbare scholen hebben we een TrashHunterOpdracht beschikbaar die uitgevoerd kan worden in eigen beheer binnen verschillende vakken. Ook kunnen er tegen een vergoeding gastlessen worden aangevraagd.

Gastlessen aanvragen

In 2016 zijn we – in samenwerking met Dopper Foundation – gestart met het geven van gratis voorlichting over de plastic soep op basis- en middelbare scholen. Met deze lessen hebben we leerlingen laten inzien dat de Plastic Soep zeker geen ver-van-hun-bed-show is en dat de oplossing hiervoor juist heel dichtbij ligt: bij de scholieren zelf. We zijn heel trots dat we inmiddels op meer dan 80 scholen voorlichting hebben gegeven en willen hier in 2017 graag mee doorgaan. Daarvoor zijn wij op zoek naar een nieuwe sponsor. Wil jij ons sponsoren of jouw klas aanmelden voor gastlessen, dat horen we graag: educatie@plasticsoupfoundation.org.

NB. We hebben verschillende acties beschikbaar voor scholen om zelf donaties op te halen waarmee de lessen gefinancierd kunnen worden: 

Downloads

 

This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.