Team

Maria-Westerbos

Maria Westerbos

Directeur

Maria is opgeleid in de sociale wetenschappen met als specialisatie massacommunicatie en psychologie. Ze is ruim 25 jaar werkzaam in de media: print & tv, de laatste tijd als verander-strateeg en smaakmaker. In 2013 kwam zij binnen in de Duurzame Top 100 van Trouw op nummer 20. Onlangs verscheen een artikel over haar in Communicatie Magazine.

Jeroen-Dagevos-Plastic-Soup-Foundation

Jeroen Dagevos

Hoofd Programma’s

Jeroen is afvalexpert en werkte voorheen bij Stichting De Noordzee. In zijn carrière heeft hij al veel plastic afvalstromen die lekken naar het milieu in kaart gebracht. Hierdoor kunnen gerichte maatregelen worden genomen. Aanpak bij de bron is dan ook zijn lijfspreuk.

Profiel (1)

Janna Selier

Projectleider Beat the Microbead campagne

Janna heeft geschiedenis gestudeerd en was educatief vrijwilliger bij Artis Zoo en WWF. Voor de internationale campagne Beat the Microbead is zij de vraagbaak en houdt zij contact met deelnemende NGOs van over de hele wereld.

DSC_0017

Saskia Honcoop

Webbeheerder en journalist

Saskia is mariene bioloog en wetenschapscommunicator. Voor Plastic Soup Foundation beheert ze de verschillende websites en social media-kanalen. Als journalist schrijft ze berichten over de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen omtrent de plastic soep.

Laura

Laura Díaz Sánchez

Webbeheerder/communicatie Plastic Soup LAB & Mermaids Life+

Laura is een journalist met een Master in Nieuwe Media aan de Universiteit Utrecht. Voor de Plastic Soup Foundation houdt ze zich bezig met webbeheer, online communicatie en social media. Met name op het gebied van het Plastic Soup LAB en het Mermaids Life+ project. Ook heeft ze ervaring met radio,online journalistiek en bedrijfscommunicatie.

310510_10151913324409922_1060766996_n

Yvette van den Brand

Educatiemedewerker/ Campaigner

Yvette heeft haar afstudeerproject gedaan voor de Plastic Soup Foundation en werkt nu dagelijks als campaigner voor verschillende projecten. Ze regelt externe communicatie en beheert de Twitter kanalen van PSF. Ook houdt ze zich bezig met de marketing en de uitwerking van een nieuwe campagne in de sierteelt.

Harmen-Spek-ZW

Harmen Spek

Innovations & Solutions (ZZP)

Harmen is werkzaam bij de PSF sinds september 2011. Zijn drijfveer is de transitie van Plastic Soep naar commercieel duurzame producten. Hij is mede-initiatiefnemer van het Plastic Soup Lab, dé plek om die transitie te versnellen.

Michiel-Roscam-Abbing-ZW

Michiel Roscam Abbing

Research & Blogs (ZZP)

Michiel is politicoloog en promoveerde op een historisch onderwerp. Sinds 2011 zet hij zich in voor de strijd tegen de plastic soep, onder andere door op deze site te berichten over wetenschappelijke onderzoeken naar de nadelige gevolgen van plastic in zee.

portret Woltera

Woltera Niemeijer

Grafisch ontwerper/vormgever (ZZP)

Woltera heeft in 2012 de nieuwe huisstijl van de Plasic Soup Foundation ontwikkeld en is sindsdien als grafisch vormgever verantwoordelijk en/of betrokken bij de vormgeving van diverse communicatie-uitingen van de Plastic Soup Foundation.

Daniel-Poolen-ZW

Daniël Poolen

Plastic Soup Lab (ZZP)

Daniel staat aan het roer van het Plastic Soup Lab. Hij staat bekend als “Ecoprof”. Onder deze titel maakt hij televisieprogramma’s als IJsstrijd en Zapp Your Planet. Achter de schermen adviseert hij als duurzaamheidsingenieur bedrijven over het thema “duurzaamheid”.

frank-ZW

Frank Aldershoff

Projectleider 'Beat the Microbead' app (Vrijwilliger)

Frank studeerde kunstmatige intelligentie en coördineert alles wat te maken heeft met de Beat the Microbead App. Hij is docent aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Jan-Henny-Holvast-ZW

Jan Henny Holvast

Sponsoring & Events (Vrijwilliger)

Jan Henny werft fondsen, organiseert evenementen en zet acties op met partners om de bekendheid van de plastic soep te vergroten. Hij doet dit op een dusdanige wijze dat alle deelnemers ervan profiteren.

Joanna photo

Joanna Bouma

Vertaalster (Vrijwilliger)

Joanna is schrijfster/editor van beroep. Ze is begaan met het oceaan en ondersteunt vrijwillig enkele mariene organisaties met Engelstalige teksten. Als duiker, strandwandelaar en natuurliefhebber weet ze uit eigen ervaring wat de negatieve effecten van plastic zijn voor mens en dier. Daarom steunt ze graag de PSF en is ze trots om een deel van het team te zijn.

Cindyzwartwit

Cindy Iseli

Projectleider 'Plastic soep-vrije evenementen' (Vrijwilliger)

Cindy heeft haar strepen verdient als marketing- & communicatie manager bij festivals zoals STRP en Dutch Design Week en dook recentelijk in de wereld van innovatie bij TNO. Bij de Plastic Soup Foundation werkt zij aan formules die leiden tot bewuste bezoekers en plastic vrije evenementen.

CathSchuttevaerZW

Cath Schuttevaer

Kennisoverdracht en strategieën (Vrijwilliger)

Cath begon met werken als dierenarts, waarna ze al snel overstapte naar overheidsbeleid, academisch onderzoek en marketing. Ze is betrokken bij onderzoeksfinanciering en bij de kennisoverdracht van life sciences en de gezondheidssector. Als strand- en natuurliefhebber is Cath zeer gedreven om haar ervaring te gebruiken om de plastic soep te stoppen. Verandering begint bij kennis. De uitdaging is om de juiste kennis met de juiste mensen op het juiste moment te delen.

Nicola_Chadwick

Nicola Chadwick

Vertaalster (Vrijwilliger)

Nicola is sinds november 2015 vertaler bij PSF. Zij houdt zich dagelijks bezig met het opruimen van plastic afval in de omgeving. Hoe meer ze leert over de gevolgen van plastic soep hoe gemotiveerder ze is om te werken voor de preventie ervan. Ook organiseert ze lokale schoonmaakacties en wil ze bewustwording creëren rondom zwerfafval en plastic soep.

Chayenne

Chayenne de Witte

AV-producer (Vrijwilliger)

Chayenne is een AV-producer en werkt tevens als conferentie- en festivalcurator. Als watersportliefhebber is ze gepassioneerd om haar vaardigheden te gebruiken om de PSF te helpen om awareness te creëren rond het onderwerp plastic soep.

IMG_1695

Aljaž Malek

Stagiair (Gezondheid)

Aljaž heeft landbouwkunde gestudeerd en heeft ervaring in verschillende milieuwetenschappelijke velden. Bij de PSF houdt hij zich vooral bezig met de eventuele gezondheidseffecten die de plastic soep kan hebben op mens en dier en bestudeert hij de literatuur die daarbij hoort.

London 039 (1)

Yvonne Slavenburg

Vrijwilligerscoördinator

Yvonne heeft de tolkenopleiding Duits, Engels en Frans gedaan en veel gewerkt in de toeristische en organisatorische sector. Ze is vrijwilligerscoördinator voor de PSF en vertaalt daarnaast teksten in het Duits. Ze blijft zich verbazen over de onwetendheid en desinteresse van de mens jegens de plastic soep. Volgens haar zijn bewustwording en mogelijke alternatieven van belang om dingen te kunnen veranderen.

IMG-20151024-WA0012

Pia Kouchen

Stagiaire

Pia studeert Cultuurgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en wil graag praktijkervaring opdoen. Voor de Plastic Soup Foundation zal zij zich bezighouden met de Beat de Microbead campagne en daarnaast onderzoek doen voor de PSF. Ze wil graag de relatie tussen mens en milieu bevorderen.

Petra

Petra Olgers

Vrijwilliger

Petra is zeer begaan met de plastic soep. Zo heeft ze meegewerkt aan de campagne "Gaat het zo mee?" van Bussum Plastic-vrij. Als vrijwilliger van de PSF wil ze zich gaan inzetten voor educatie. Daarnaast is ze voorzitter van de Milieuraad in Bussum en organiseert regelmatig het Bussum Repair Café.

image1

Yvonne Sjamaar

Vrijwilliger

Yvonne is al vele jaren geïnteresseerd in zaken die te maken hebben met gezond leven en milieu. Zo doet ze boodschappen bij natuurwinkels en koopt ze verantwoorde kleding. Als vrijwilliger wil ze een bijdrage te leveren aan de oplossing van de plastic problemen waar de Plastic Soup Foundation zich mee bezig houdt. Ze helpt hen met administratieve klussen en verricht hand- en spandiensten bij evenementen en projecten.

fanny

Fanny van der Linden

Vrijwilliger

Fanny is fotografe en maakt zich zorgen om de sterke toename van het gebruik van plastic verpakkingsmateriaal en de gevolgen die dat heeft voor het milieu. Zij wil graag bijdragen aan het zoeken naar alternatieven voor plastic verpakkingen.