Team

Maria Westerbos

Directeur

Maria is opgeleid in de sociale wetenschappen met als specialisatie massacommunicatie en psychologie. Ze is ruim 25 jaar werkzaam in de media: print & tv, de laatste tijd als verander-strateeg en smaakmaker. In 2013 kwam zij binnen in de Duurzame Top 100 van Trouw op nummer 20. Onlangs verscheen een artikel over haar in Communicatie Magazine.

Jeroen Dagevos

Hoofd Programma’s

Jeroen is afvalexpert en werkte voorheen bij Stichting De Noordzee. In zijn carrière heeft hij al veel plastic afvalstromen die lekken naar het milieu in kaart gebracht. Hierdoor kunnen gerichte maatregelen worden genomen. Aanpak bij de bron is dan ook zijn lijfspreuk.

Janna Selier

Projectleider Beat the Microbead campagne

Janna heeft geschiedenis gestudeerd en was educatief vrijwilliger bij Artis Zoo en WWF. Voor de internationale campagne Beat the Microbead is zij de vraagbaak en houdt zij contact met deelnemende NGOs van over de hele wereld.

Saskia Honcoop

Webbeheerder en journalist

Saskia is mariene bioloog en wetenschapscommunicator. Voor Plastic Soup Foundation beheert ze de verschillende websites en social media-kanalen. Als journalist schrijft ze berichten over de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen omtrent de plastic soep.

Laura Díaz Sánchez

Communicatiemedewerker Mermaids Life+ en Ocean Clean Wash

Laura is een journalist met een Master in Nieuwe Media aan de Universiteit Utrecht. Voor de Plastic Soup Foundation houdt ze zich bezig met webbeheer, online communicatie en social media. Met name op het gebied van het Mermaids Life+ project en de Ocean Clean Wash campagne. Ook heeft ze ervaring met radio,online journalistiek en bedrijfscommunicatie.

Yvette van den Brand

Educatiemedewerker/ Campaigner

Yvette werkt als campaigner voor verschillende projecten van de PSF. Ze regelt externe communicatie en beheert de Twitter kanalen van PSF. Ook houdt ze zich bezig met de marketing en de uitwerking van een nieuwe campagne in de sierteelt.Tevens coördineert Yvette alle gastlessen die de PSF geeft op scholen en staat ze zelf ook af en toe voor de klas te vertellen over de plastic soep.

Harmen Spek

Innovations & Solutions (ZZP)

Harmen is werkzaam bij de PSF sinds september 2011. Zijn drijfveer is de transitie van Plastic Soep naar commercieel duurzame producten. Hij is mede-initiatiefnemer van het Plastic Soup Lab, dé plek om die transitie te versnellen.

Michiel Roscam Abbing

Research & Blogs (ZZP)

Michiel is politicoloog en promoveerde op een historisch onderwerp. Sinds 2011 zet hij zich in voor de strijd tegen de plastic soep, onder andere door op deze site te berichten over wetenschappelijke onderzoeken naar de nadelige gevolgen van plastic in zee.

Woltera Niemeijer

Grafisch ontwerper/vormgever (ZZP)

Woltera heeft in 2012 de nieuwe huisstijl van de Plasic Soup Foundation ontwikkeld en is sindsdien als grafisch vormgever verantwoordelijk en/of betrokken bij de vormgeving van diverse communicatie-uitingen van de Plastic Soup Foundation.

Richard van Os

Financieel manager (ZZP)

Richard heeft onder andere gewerkt als programmeur voor financiële software, non-profit manager en docent bedrijfseconomie en werkt nu als financieel manager bij PSF. Daarnaast geeft hij nog steeds af en toe les aan volwassenen, uiteraard ook in zijn specialiteit: boekhouden en bedrijfseconomie.

Frank Aldershoff

Projectleider 'Beat the Microbead' app (ZZP)

Frank studeerde kunstmatige intelligentie en coördineert alles wat te maken heeft met de Beat the Microbead App. Hij is docent aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Annemarie Nederhoed

Fondsenwerver (ZZP)

Annemarie helpt de Plastic Soup Foundation met het professionaliseren op het vlak van fondsenwerving en het genereren van meer inkomsten. Annemarie heeft ruime ervaring in het bedrijfsleven als accountmanager en de laatste 6 jaar werkte ze voor diverse stichtingen. Daarnaast roeit ze 2 keer per week in een sloep, zowel op open water en op de zee en ze zit zich graag in om te zorgen dat daar niet meer plastic in terecht komt!

Jan Henny Holvast

Sponsoring & Events (Vrijwilliger)

Jan Henny werft fondsen, organiseert evenementen en zet acties op met partners om de bekendheid van de plastic soep te vergroten. Hij doet dit op een dusdanige wijze dat alle deelnemers ervan profiteren.

Joanna Bouma

Vertaalster (Vrijwilliger)

Joanna is schrijfster/editor van beroep. Ze is begaan met het oceaan en ondersteunt vrijwillig enkele mariene organisaties met Engelstalige teksten. Als duiker, strandwandelaar en natuurliefhebber weet ze uit eigen ervaring wat de negatieve effecten van plastic zijn voor mens en dier. Daarom steunt ze graag de PSF en is ze trots om een deel van het team te zijn.

Cindy Iseli

Projectleider 'Plastic soep-vrije evenementen' (Vrijwilliger)

Cindy heeft haar strepen verdient als marketing- & communicatie manager bij festivals zoals STRP en Dutch Design Week en dook recentelijk in de wereld van innovatie bij TNO. Bij de Plastic Soup Foundation werkt zij aan formules die leiden tot bewuste bezoekers en plastic vrije evenementen.

Cath Schuttevaer

Kennisoverdracht en strategieën (Vrijwilliger)

Cath begon met werken als dierenarts, waarna ze al snel overstapte naar overheidsbeleid, academisch onderzoek en marketing. Ze is betrokken bij onderzoeksfinanciering en bij de kennisoverdracht van life sciences en de gezondheidssector. Als strand- en natuurliefhebber is Cath zeer gedreven om haar ervaring te gebruiken om de plastic soep te stoppen. Verandering begint bij kennis. De uitdaging is om de juiste kennis met de juiste mensen op het juiste moment te delen.

Nicola Chadwick

Vertaalster (Vrijwilliger)

Nicola is sinds november 2015 vertaler bij PSF. Zij houdt zich dagelijks bezig met het opruimen van plastic afval in de omgeving. Hoe meer ze leert over de gevolgen van plastic soep hoe gemotiveerder ze is om te werken voor de preventie ervan. Ook organiseert ze lokale schoonmaakacties en wil ze bewustwording creëren rondom zwerfafval en plastic soep.

Chayenne de Witte

AV-producer (Vrijwilliger)

Chayenne is een AV-producer en werkt tevens als conferentie- en festivalcurator. Als watersportliefhebber is ze gepassioneerd om haar vaardigheden te gebruiken om de PSF te helpen om awareness te creëren rond het onderwerp plastic soep.

Jessica Baier

Stagiaire

Jessica heeft een achtergrond in politicologie en taalwetenschappen en kwam naar Amsterdam om werkervaring op te doen bij milieu-organisaties. Voor PSF gaat ze onderzoek doen naar hoe je invloed kunt uitoefenen op wetgevingsprocessen betreffende een verbod op plastic microbeads.

Pia Schneider

Campaigner

Pia studeert Cultuurgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en wil graag praktijkervaring opdoen. Voor de Plastic Soup Foundation zal zij zich bezighouden met de Beat de Microbead campagne en daarnaast onderzoek doen voor de PSF. Ze wil graag de relatie tussen mens en milieu bevorderen.

Petra Olgers

Vrijwilliger/gastdocent

Petra is zeer begaan met de plastic soep. Zo heeft ze meegewerkt aan de campagne "Gaat het zo mee?" van Bussum Plastic-vrij. Als vrijwilliger van de PSF geeft ze regelmatig gastlessen op scholen. Daarnaast is ze voorzitter van de Milieuraad in Bussum en organiseert regelmatig het Bussum Repair Café.

Yvonne Sjamaar

Vrijwilliger

Yvonne is al vele jaren geïnteresseerd in zaken die te maken hebben met gezond leven en milieu. Zo doet ze boodschappen bij natuurwinkels en koopt ze verantwoorde kleding. Als vrijwilliger wil ze een bijdrage te leveren aan de oplossing van de plastic problemen waar de Plastic Soup Foundation zich mee bezig houdt. Ze helpt hen met administratieve klussen en verricht hand- en spandiensten bij evenementen en projecten.

Carla Mulder

Vrijwilliger

Carla is een ervaren communicatieadviseur die veel ervaring heeft in het opzetten en begeleiden van verandertrajecten op het gebied van organisatie, communicatie en marketing.

Voor de PSF ontwikkelt ze inhoudelijk een particuliere ambassadeurscampagne gericht op funding en awareness. Dit doet zij in het kader van haar SIOO opleiding "In de Wind".

Anneke Wevers

Vrijwilliger Health

Anneke Wevers heeft moleculaire wetenschappen gestudeerd in Wageningen en is zeer geïnteresseerd in zowel milieu- als bedrijfs-toxicologie. Door haar werk in Mozambique is deze interesse alleen maar sterker geworden. Ze gaat de PSF helpen met het project over de gezondheidseffecten van plastic soup: de Health Files.

Marlies van Maarseveen

Vrijwilliger

Marlies heeft bij TNO als leerling analist op de afdeling pesticiden gewerkt, waarna ze  agriculture in Wageningen is gaan studeren. Ze was initiatiefnemer van een biologisch gemengd bedrijf  in de Gers ( Frankrijk). Voor de PSF  gaat ze onderzoek doen naar plastic in de landbouw .