Team

Maria Westerbos

Directeur

Maria is opgeleid in de sociale wetenschappen met als specialisatie massacommunicatie en psychologie. Ze was ruim 25 jaar werkzaam in de media: print & tv, de laatste tijd als verander-strateeg en smaakmaker. In februari 2011 richtte ze de Plastic Soup Foundation op waarna ze in 2013 op nummer 20 van de Duurzame Top 100 van Trouw stond. Daar staat ze elk jaar nog steeds in.

Jeroen Dagevos

Hoofd programma's

Jeroen is afvalexpert en werkte voorheen bij Stichting De Noordzee. In zijn carrière heeft hij al veel plastic afvalstromen die lekken naar het milieu in kaart gebracht. Hierdoor kunnen gerichte maatregelen worden genomen. Aanpak bij de bron is dan ook zijn lijfspreuk.

Richard van Os

Hoofd financiën

Richard heeft onder andere gewerkt als programmeur, consultant voor financiële software, non-profit manager en docent bedrijfseconomie en werkt nu als financieel manager bij PSF.

Annemarie Nederhoed

Fondsenwerver

Annemarie helpt de Plastic Soup Foundation met het professionaliseren op het vlak van fondsenwerving en het genereren van meer inkomsten. Annemarie heeft ruime ervaring in het bedrijfsleven als accountmanager en de laatste 6 jaar werkte ze voor diverse stichtingen. Daarnaast roeit ze 2 keer per week in een sloep, zowel op open water en op de zee en ze zit zich graag in om te zorgen dat daar niet meer plastic in terecht komt!

Harmen Spek

Senior consultant - innovations & solutions
Harmen heeft een commerciële achtergrond in media & design. Door zijn jarenlange ervaring in product design heeft hij een grote passie voor materialen en productie ontwikkeld. Tegenwoordig worden veel producten gemaakt op basis van een ‘korte levens cyclus’ waarbij plastic als goedkoopste materiaal de succesformule vormt. Harmen’s drijfveer is het veranderen van deze korte cycli naar een duurzamer model waarbij plastic als hoogwaardig technisch materiaal wordt ingezet. Verder zoekt hij wereldwijd naar de beste technische oplossingen voor de milieuproblemen die plastics nu veroorzaken.

Michiel Roscam Abbing

Research & blogs

Michiel is politicoloog en promoveerde op een historisch onderwerp. Sinds 2011 zet hij zich in voor de strijd tegen de plastic soup, onder andere door op deze site te berichten over wetenschappelijke onderzoeken naar de nadelige gevolgen van plastic in zee.

Saskia Honcoop

Health / Plastic Soupermarket / Journalist

Saskia is mariene bioloog en wetenschapscommunicator. Bij de Plastic Soup Foundation houdt ze zich bezig met de gezondheidscampagne "Health Files", de Plastic Soupermarket en schrijft ze berichten over de laatste ontwikkelingen omtrent de plastic soup.

Laura Díaz Sánchez

Communication officer Mermaids Life+ Project & Ocean Clean Wash

Laura is afgestudeerd in Nieuwe Media & Digitale Cultuur en helpt met de online communicatie van Ocean Clean Wash en de Beat the Microbead campagnes. Ze heeft daarnaast journalistiek gestudeerd in Barcelona en heeft ervaring met radio, online journalistiek en bedrijfscommunicatie.

Yvette van den Brand

Educatie / campaigner

Yvette heeft haar afstudeerproject gedaan voor de Plastic Soup Foundation en werkt nu dagelijks als hoofd educatie. Ze regelt externe communicatie en beheert de Twitter kanalen van PSF. Ook houdt ze zich bezig met de marketing en de uitwerking van een nieuwe campagne in de sierteelt.

Frank Aldershof

'Beat the Microbead' app

Frank studeerde kunstmatige intelligentie en coördineert alles wat te maken heeft met de Beat the Microbead App. Hij is docent aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Janna Selier

Donaties

Janna heeft geschiedenis gestudeerd en was educatief vrijwilliger bij Artis Zoo en WNF. Bij de Plastic Soup Foundation houdt ze zich bezig met fundraising acties zoals de plastic tasjesactie, donatieboxen en de statiegeldladder.

Woltera Niemeijer

Grafisch ontwerper & vormgever (freelance)

Woltera heeft in 2012 de nieuwe huisstijl van de Plasic Soup Foundation ontwikkeld en is sindsdien als grafisch vormgever verantwoordelijk en/of betrokken bij de vormgeving van diverse communicatie-uitingen van de Plastic Soup Foundation.

Nicola Chadwick

Vertaalster (vrijwilliger)

Nicola is sinds november 2015 vertaler bij PSF. Zij houdt zich dagelijks bezig met het opruimen van plastic afval in de omgeving. Hoe meer ze leert over de gevolgen van plastic soep hoe gemotiveerder ze is om te werken voor de preventie ervan. Ook organiseert ze lokale schoonmaakacties en wil ze bewustwording creëren rondom zwerfafval en plastic soup.

Joanna Bouma

Vertaalster (vrijwilliger)

Joanna is schrijfster/editor van beroep. Ze is begaan met het oceaan en ondersteunt vrijwillig enkele mariene organisaties met Engelstalige teksten. Als duiker, strandwandelaar en natuurliefhebber weet ze uit eigen ervaring wat de negatieve effecten van plastic zijn voor mens en dier. Daarom steunt ze graag de PSF en is ze trots om een deel van het team te zijn.

Cindy Iseli

'Plastic soup-vrije evenementen' (Vrijwilliger)

Cindy heeft haar strepen verdient als marketing & communicatie manager bij festivals zoals STRP en Dutch Design Week en dook recentelijk in de wereld van innovatie bij TNO. Bij de Plastic Soup Foundation werkt zij aan formules die leiden tot bewuste bezoekers en plastic vrije evenementen.

Christian Bruno

Fondsenwerving & uitvoering (Vrijwilliger)

Christian heeft een carrièreswitch gemaakt van de Hedge Fund industrie naar de milieuwereld. Hij helpt de Plastic Soup Foundation met het opzetten van nieuwe kanalen voor fondsenwerving en meer financiële zekerheid te creëren.

Anneke Wevers

Health Files (Vrijwilliger)

Anneke Wevers heeft moleculaire wetenschappen gestudeerd in Wageningen en is zeer geïnteresseerd in zowel milieu- als bedrijfstoxicologie. Door haar werk in Mozambique is deze interesse alleen maar sterker geworden. Ze gaat de PSF helpen met het project over de gezondheidseffecten van plastic soup: de Health Files.

Carla Mulder

Vrijwilliger

Carla is een ervaren communicatieadviseur die veel ervaring heeft in het opzetten en begeleiden van verandertrajecten op het gebied van organisatie, communicatie en marketing.

Voor de PSF ontwikkelt ze inhoudelijk een particuliere ambassadeurscampagne gericht op funding en awareness. Dit doet zij in het kader van haar SIOO opleiding "In de Wind".

Chayenne de Witte

AV-Producer (vrijwilliger)

Chayenne is een AV-producer en werkt tevens als conferentie- en festivalcurator. Als watersportliefhebber is ze gepassioneerd om haar vaardigheden te gebruiken om de PSF te helpen om awareness te creëren rond het onderwerp plastic soup.

Petra Olgers

Vrijwilliger/gastdocent

Petra is zeer begaan met de plastic vervuiling van de oceanen en is veel bezig met duurzaamheid. Ze deed bijvoorbeeld mee aan "Gaat het zo mee?"; de anti-plastic tasjes campagne van Bussum. Voor de Plastic Soup Foundation geeft ze regelmatig gastlessen op basisscholen. 

Yvonne Sjamaar

Vrijwilliger

Yvonne is al vele jaren geïnteresseerd in zaken die te maken hebben met gezond leven en milieu. Zo doet ze boodschappen bij natuurwinkels en koopt ze verantwoorde kleding. Als vrijwilliger wil ze een bijdrage te leveren aan de oplossing van de plastic problemen waar de Plastic Soup Foundation zich mee bezig houdt. Ze helpt hen met administratieve klussen en verricht hand- en spandiensten bij evenementen en projecten.

Marlies van Maarseveen

Vrijwilliger onderzoek

Marlies heeft bij TNO als leerling analist op de afdeling pesticiden gewerkt, waarna ze  agriculture in Wageningen is gaan studeren. Ze was initiatiefnemer van een biologisch gemengd bedrijf  in de Gers ( Frankrijk). Voor de Plastic Soup Foundation gaat ze onderzoek doen naar plastic in de landbouw .

Madhuri Prabhakar

Stagiaire Beat the Microbead

Madhuri is een masterstudent ‘Gender Studies’ aan de Universiteit Utrecht. Voor de Plastic Soup Foundation werkt ze aan communicatie voor de Beat the Microbead campagne.

Ronja Jansz

Regisseur (vrijwilliger)

Ronja Jansz is een prijswinnende filmmaker en journalist en is gespecialiseerd in het maken van fictie en docementaires. Naast haar werk als freelancer in Los Angeles en Amsterdam filmt ze de Plastic Soup Foundation tijdens evenementen om te helpen met het creëren van bewustwording rond het plastic afval probleem.

Tanja Chung

Vertaalster (vrijwilliger)

Tanja is schrijfster, editor en vertaalster. Van jongs af aan stimuleert ze haar omgeving om meer te gaan recyclen, een eigen tas mee te nemen naar de supermarkt en bewuster met plastic om te gaan. Graag draagt ze haar steentje bij aan bewustwording door PSF te helpen met vertalingen.

This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.