Video’s

Naast cosmeticaproducten als shampoo, tandpasta en scrubs, blijkt nu dat ook kleding een bron van microplastics is. Met name acryl, nylon en polyester zijn grote boosdoeners. Zo kunnen er per gram Acryl meer dan 3000 vezels per gram kleding per wasbeurt vrijkomen. En één fleecejacket van 680 gram verliest bijna een miljoen vezels per keer. Bezoek http://life-mermaids.eu/ voor meer informatie over plastic vezels uit kleding.

Kleding en wasmachines dragen samen veel meer bij tot de beruchte plastic soep in de oceanen dan tot nu toe gedacht. Nieuw onderzoek wijst uit dat per wasbeurt geen tienduizenden, maar miljoenen piepkleine synthetische vezels vrijkomen. Via het waswater glippen deze vervolgens in groten getale ongezien door de waterzuiveringsinstallaties om via de voedselketen weer op ons eigen bord te belanden. Zo dragen wij onbedoeld allemaal bij aan dit snel groeiende milieuprobleem. Bezoek http://life-mermaids.eu/ voor meer informatie over plastic vezels uit kleding.

Kort filmpje over de plastic soep.

Filmpje over de plastic soep in samenwerking met Stichting Noordzee.

Documentaire die hamert op de harde realiteit en de plasticvervuiling in Californië.

Kort filmpje van The story of stuff project over de effecten van microbeads.

Ons plastic is ons probleem. Deze korte operette van Seas at risk laat dat zien.

 

We hadden het stenen tijdperk, de ijzertijd en de bronstijd. Nu is het het plastic tijdperk. Deze documentaire laat zien wat het plastic tijdperk doet met de wereld.

Wat gebeurt er met plastic producten na productie en consumptie?

Een filmpje over de effecten van microbeads. De petitie die aangehaald wordt kunt u hier ondertekenen.

Een korte animatiefilm van MinuteEarth over de gevaren van groot plastic en microplastic voor het leven in zee.

Deze korte video van UNEP introduceert het probleem van de tonnen (plastic) afval die in de oceanen drijven en de effecten op het leven in zee.