Partij voor de Dieren en Plastic Soup Foundation maken Amsterdamse grachten schoon

Kinderen openen jacht op afval tijdens Clean Up Europe Day

De Partij voor de Dieren en de Plastic Soup Foundation komen op zaterdag 17 mei gezamenlijk in actie tegen plastic afval dat in het water drijft, tijdens de Clean Up Europe Day.
Corinne Cornelisse, nr.2 op de Partij voor de Dieren-kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen vist samen met de Plastic Soup Foundation Junior de Amsterdamse grachten schoon. Grachten, kanalen, rivieren, zeeën en oceanen zitten vol met plastic afval. Ook Amsterdam lijdt onder de plastic soep.

De Partij voor de Dieren en de Plastic Soup Foundation voeren al jaren actie tegen de vervuiling van het water door plastic. Ook dit jaar varen ze mee met het jaarlijkse evenement ‘Oud Amsterdamsch Plastic Visschen’. Samen met een groep kinderen maken zij in een elektrische sloep jacht op plastic en ander afval in de Amsterdamse grachten. Na afloop tellen ze hoeveel plastic ze hebben opgevist.

Corinne Cornelisse: “Plastic in water is voor veel dieren dodelijk. Het is van groot belang om de plastic rotzooi die nu al in het milieu terecht is gekomen op te ruimen. Maar we moeten er natuurlijk vooral voor zorgen dat er geen zwerfafval meer in het water terecht komt. Kleine petflesjes belanden nu op grote schaal in de natuur. De Partij voor de Dieren wil in Nederland en de EU de hoeveelheid plastic afval drastisch verminderen.”

Esther van der Meer, projectmanager Plastic Soup Foundation Junior: “Kinderen maken zich veel zorgen om de plastic soep en de ernstige gevolgen voor dieren. Op deze dag stropen we samen de mouwen op. Maar één dag vissen is niet genoeg; kinderen hopen dat politieke leiders dit belangrijke thema op de politieke agenda zetten en in actie komen. In Nederland, in Europa en wereldwijd.”