Winnaar Plastic Soup Terrine 2014

Colinda Hoegee, algemeen directeur van De Tuinen, heeft dit jaar de Plastic Soup Terrine gewonnen. De Plastic Soup Foundation reikt elk jaar in september de Terrine uit aan iemand uit het bedrijfsleven die zich op bijzondere wijze inzet voor de strijd tegen de plastic soep.

De winkelketen met natuurlijke producten gericht op gezondheid en wellness heeft diverse initiatieven genomen. Alle plastic zakjes zijn uit de winkels verbannen en aan de Raad Nederlandse Detailhandel (RDN) is voorgesteld dat alle daarbij aangesloten ondernemingen per 1 januari 2015 dit voorbeeld volgen. De Tuinen heeft verder het plan om klanten die plastic verpakkingsmateriaal terugbezorgen daarvoor te belonen, om dat materiaal vervolgens te laten recyclen. Directeur Hoegee heeft eerder al verantwoordelijkheid getoond door microplastics in alle filialen van De Tuinen te verbieden, niet alleen in Nederland maar ook bij Engelse zusterbedrijven.

De Plastic Soup Foundation feliciteert Colinda Hoegee en De Tuinen van harte. Directeur Maria Westerbos zal binnenkort de Terrine overhandigen. Net als vorig jaar is de Plastic Soup Terrine vervaardigd door Corrie van Huisstede van Haak-In.