Crowdfundcampagne Plastic Soup Foundation Junior

Geef kinderen dé plek om samen na te denken over oplossingen voor de plastic soep.Plastic soep is een wezenlijke bedreiging voor de gezondheid en het welzijn van onze kinderen. Voor die plastic soep moeten oplossingen komen. En de oplossingen van de toekomst komen van de kinderen van nu. De Plastic Soup Foundation wil kinderen daarom een wereldwijde club geven waar ze informatie kunnen krijgen over plastic soep op hun eigen niveau.

Doneer op OnePercentClub.

Waarom
Plastic wordt al gevonden in bronwater, in mosselen en in honing. We poetsen onze tanden met microplastics. En in de magen van vogels, vissen en andere zeedieren worden ballonnen, stukken touw en plastic tassen gevonden. Kinderen maken zich hier terecht veel zorgen over!

Wat
Op de nieuwe website van de Plastic Soup Foundation Junior krijgen kinderen straks informatie over plastic soep, kunnen zij samenwerken en acties verzinnen met kinderen over de hele wereld en kunnen zij zélf meedenken over oplossingen. En een kind dat veel weet over plastic soep, gooit nooit meer zomaar afval op de grond!

Voor wie wil jij een toekomst zonder plastic soep?
Wij willen een toekomst zonder plastic soep voor onze kinderen. Het is de missie van de Plastic Soup Foundation om ervoor te zorgen dat er binnen één generatie (2035) minder plastic soep is. Voor wie wil jij een toekomst zonder plastic soep? Doneer een bedrag. Elk bedrag – groot of klein – is van harte welkom!

Word mede-oprichter!
Alle donateurs worden mede-oprichter van de Plastic Soup Foundation Junior. Wil jij – met een foto van jou en de kinderen voor wie jij een toekomst zonder plastic soep wil – op de website staan, stuur dan een foto naar Plastic Soup Foundation Junior.

Anoniem doneren mag natuurlijk ook! De Plastic Soup Foundation Junior is een initiatief van de Plastic Soup Foundation, Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe en eco chic designer Robert Kolenik.

Plastic Soup Foundation
De Plastic Soup Foundation wil een halt toeroepen aan de toenemende verontreiniging van de oceanen en zeeën met plastics. Wij voeren onder meer succesvol campagne tegen microplastics in verzorgingsproducten en werken in het Plastic Soup Lab met innovatoren aan oplossingen om deze milieuramp tegen te gaan. Waar we al lang van dromen is dit platform voor kinderen, omdat er zonder hen uiteindelijk geen echte oplossing bestaat.