Verbod gebruik microplastics in Canada

Canada is het eerste land ter wereld dat een totaalverbod aankondigt van microplastics in verzorgingsproducten. Het besluit is genomen na bestudering van 130 wetenschappelijke rapporten en consultatie van wetenschappers. De regering heeft besloten microplastics op te nemen in de Canadese lijst van toxische stoffen. Het verbod zal vallen onder de Canadian Environmental Protection Act. Canada heeft het voorzorgprincipe laten prevaleren; de opgegeven reden is dat de minuscule plastic deeltje potentieel een risico vormen voor het milieu.

Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation: “Dit is een bijzonder goed resultaat van de internationale campagne tegen microplastics, maar vooral ook van groepen en individuen, zoals Tyler Doose, die in Canada sterk hebben gelobbyd voor een verbod”.