Plastic Soup Terrine: nominaties 2015

Jaarlijks wordt in september de Plastic Soup Terrine uitgereikt. Deze bokaal gaat naar een persoon uit het bedrijfsleven die zich op bijzondere wijze inzet voor de strijd tegen de plastic soep. Vorig jaar werd de Plastic Soep Terrine uitgereikt aan Colinda Hoegee, algemeen directeur van De Tuinen en in 2013 aan Andreas Drenthen, CEO van de Nature Group. Voor 2015 heeft de Plastic Soup Foundation de volgende personen genomineerd:

1. Erik Does, algemeen directeur van EkoPlaza. De biologische supermarkt van Nederland heeft de strijd aangebonden met de plastic soep. Het eigen huismerk verzorgingsproducten, Botanique, voert het logo “Zero Plastics Inside” en is daarmee het eerste cosmetica-merk dat plastic-vrij als duurzaam presenteert.

2. Ton van Keken, directeur operations bij Interface Europe in Scherpenzeel. De internationale fabrikant van tapijttegels heeft onder andere Net Works geïnitieerd, een project om aangespoelde visnetten in India en de Filippijnen te verzamelen. Van de daaruit gewonnen garen worden weer tegels gemaakt. Onder de naam Net Effect™ worden deze tappijttegels op de markt gebracht. De lokale bevolking wordt ingeschakeld om op te ruimen en verdient daaraan.

3. Jonas Martens. Mede-oprichter van de Better Future Factory. 3D printers gebruiken nieuw plastic om mee te printen. Better Future Factory heeft draad van gerecycled plastic ontwikkeld, genaamd ReFil. Het filament wordt gemaakt van dashboards van auto’s en PET-flessen.