Opbrengst spannende onderwaterfotografie voor PSF!

Op zondag 1 november verkopen kunstenaars Roy Soetekouw, Cor Kuyvenhoven en Elizabeth Plokker foto’s voor de Plastic Soup Foundation als goed doel: The Underwater Project. Plokker en Kuyvenhoven bundelden hun krachten om erotiek en onderwaterfotografie te combineren in een expositie.

De kunstenaars snijden met elk project een actueel en sociaal thema aan en deze onderwater foto-expositie is speciaal ontwikkeld om bewustwording te creëren voor problemen in het mariene milieu met de nadruk op plastic soep. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de gemiddeld acht miljoen ton plastic die jaarlijks in de oceanen terecht komt en de directe gevolgen die dit heeft voor het leven in zee. Zo eten schildpadden  plastic tassen in plaats van kwallen en bij ruim 90 procent van alle Noordse Stormvogels staat regelmatig plastic op het menu.

The Underwater Project, dat onderdeel is van The Artist Collective, wordt gesponsord door Vince & Jules, Vedett, Voldaan Amsterdam, Fotolabkiekie en Southern Comfort. Het evenement vindt plaats in galerie Vince & Jules op de Jacob van Lennepkade 155 in Amsterdam.

promo2-s

Credit: Vince & Jules

The Artist Collective maakt graag kunst voor het goede doel. De kunstenaars willen zo bewustwording creëren voor een lokaal probleem. Volgens fotograaf Elizabeth Plokker was de Plastic Soup Foundation een logische keuze als je kijkt naar het lokale zwerfafvalprobleem in Amsterdam en de doelstellingen van de stichting.

Een print van een foto van 40×60 centimeter kost slechts € 50,- en de helft van de opbrengst wordt gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation. Met de opbrengst organiseert de Plastic Soup Foundation later dit jaar een Trash Hunters battle op de Amsterdamse IJ-oevers waarbij gejaagd zal worden op zwerfafval.

The Artist Collective en de Plastic Soup Foundation nodigen iedereen van harte uit om 1 november langs te komen en foto’s te kopen, of zich op te geven voor de Trash Hunters Battle!