Winnaar Plastic Soup Terrine 2015

Erik Does, algemeen directeur van Ekoplaza, heeft de Plastic Soup Terrine 2015 gewonnen. De Plastic Soup Foundation reikt elk najaar de Terrine uit aan iemand uit het bedrijfsleven die zich op bijzondere wijze inzet voor de strijd tegen de plastic soep. Does wordt daarbij op de voet gevolgd door Ton van Keken, directeur operations van tapijttegelfabrikant Interface, die daarmee een heel goede tweede is.  IMG_9216

De biologische supermarktketen Ekoplaza (72 vestigingen in heel Nederland) heeft ‘Plastic Soup Proof’ tot integraal onderdeel van zijn MVO-beleid gemaakt. Verzorgingsproducten van het huismerk Botanique bevatten geen microplastics en krijgen in oktober 2015 het logo ‘Zero Plastics Inside’, als eerste merk ter wereld.

Ook heeft bio-baas Does plastic tasjes uit de winkels verbannen. De Plastic Soup Foundation feliciteert Eric Does en Ekoplaza van harte. Directeur Maria Westerbos zal binnenkort de Terrine overhandigen. Deze is dit jaar vervaardigd door Saar van Gerwen van Studio Saar.

 

 

Plastic Soup Terrine 2014 
Plastic Soup Terrine 2013