Plastic Soupermarkt in Wijlre

Feestelijke afsluiting Plastic Soupermarkt op 22 november, buitenplaats Kasteel Wijlre

Plastic Soupermarkt
Plastic soep is een groeiend probleem. De oceanen, stranden maar ook de oevers van de Maas liggen vol met plastic. Flesjes frisdrank, zakken chips en ballonnen. Kunstenaarsduo Dirty Beach uit Brighton realiseerden zich dat veel van dit plastic afkomstig is uit de supermarkt. Zo ontstond het idee om het afval opnieuw in de supermarkt te zetten.

Buitenplaats Kasteel Wijlre
Op buitenplaats Kasteel Wijlre werd 26 september de Plastic Soupermarkt geopend. De schappen gevuld met afval van het Noordzeestrand, het Amsterdamse IJ en de Maasoevers. Leerlingen van basisscholen uit Wijlre, Maastricht en Gulpen bezochten de Plastic Soupermarkt en leerden de afgelopen weken op een creatieve manier over plastic soep, afval en kunst. Het educatieve programma werd ontwikkeld door de Plastic Soup Foundation. Het verbinden van kunst aan een maatschappelijk vraagstuk leidde tot een unieke samenwerking. De lessen werden verzorgd door docenten van het CNME Maastricht.

buitenplaats Kasteel Wijlre | Water, Plastic, Collecting 2015 from buitenplaats Kasteel Wijlre on Vimeo.

De jeugd aan het woord
Tijdens de feestelijke bijeenkomst zal de 12-jarige Joost Elffers spreken. Joost raapt dagelijks zwerfafval en weet hoe kinderen met kleine gebaren grote resultaten kunnen bereiken.

De bijeenkomst is vooral bedoeld voor basisschoolleerlingen, leerkrachten, ouders, opa’s en oma’s uit de omgeving van Zuid-Limburg! We hopen u op 22 november te ontvangen. Toegang is gratis.

Buitenplaats Kasteel Wijlre
Bonnefanten Hedge House Foundation
Afsluiting: 22 november 2015, 14:00 – 16:00 uur
Kasteel Wijlreweg 1, Wijlre