Çegerek (PvdA): “We moeten statiegeld handhaven”

Naar aanleiding van berichtgeving in Trouw over de wijze waarop belanghebbende bedrijven een lobby voeren om statiegeld afgeschaft te krijgen eist de Tweede Kamer een debat met staatssecretaris Dijksma (PvdA). Het door de ChristenUnie aangevraagde debat wordt door een meerderheid van de Kamer geteund, onder andere door beide coalitiepartijen.

PvdA Kamerlid Yasemin Çegerek laat de Plastic Soup Foundation desgevraagd weten: “Dat dit onderzoek onzorgvuldig tot stand is gekomen is zorgelijk. Het laat wederom zien dat de verpakkingsindustrie alle energie richt op het afschaffen van statiegeld, en maar halfslachtig werkt aan verduurzaming. Het sterkt ons in de overtuiging dat we statiegeld moeten handhaven. Ik wil dat naast de verpakkingsindustrie voortaan ook de milieuorganisaties mogen meepraten over duurzame verpakkingen. Zij kunnen tegenwicht bieden tegen de belangen van de sector.”

VVD-Kamerlid Dijkstra heeft aangekondigd in het debat de andere kant te belichten door te stellen dat de lobby vanuit de milieubeweging zo mogelijk nog sterker is.