G-Star

Samenwerking met G-Star om plastic microfibers te stoppen

Amsterdam, 25 April 2016 – Plastic kleding draagt in grote mate bij aan de plastic soep. Minuscule vezels komen via de wasmachine in zeeën en oceanen terecht. Vandaag nemen de Plastic Soup Foundation en G-Star het initiatief om deze nog vrijwel onbekende vorm van plastic vervuiling bij de bron aan te pakken.

”Vooraanstaand Europees onderzoek heeft recentelijk aangetoond dat een fleecetrui wel 1 miljoen microvezels per wasbeurt loslaat. Dagelijks doen een paar miljard mensen de was”, aldus Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation.

De Plastic Soup Foundation en G-Star roepen bedrijven (fashion, wasmachinefabrikanten, textielindustrie) op om de Charter Ocean Clean Wash te tekenen met als doel gezamenlijk de strijd tegen de microfiber aan te gaan en te werken aan innovatieve oplossingen. Gedacht wordt onder meer aan filters en impregneren van textiel. Het Spaanse onderzoeksinstituut LEITAT werkt in dit kader mee om de haalbaarheid van de voorgestelde oplossingen te onderzoeken.

Frouke Bruinsma, CR directeur van G-Star: “We willen voortgang boeken met duurzame innovatie en het probleem van de plastic microvezels samen met de Plastic Soup Foundation aanpakken. Alleen een sterke wereldwijde alliantie van gemotiveerde stakeholders kan het tij keren. Zowel bedrijven als milieuorganisaties zijn welkom om de Charter mede te ondertekenen.“

Lees het hele persbericht hier: PressReleaseGSTAR

Bekijk de charter: PSF.Charter.Ocean.Clean.Wash

Photo credit: C-Jason Childs – Jimbaran Bay