Middelbare school

Nu ook plasticsoep gastlessen op de middelbare school!

Op de middelbare school loop je tegen veel problemen aan: een blokuur scheikunde, Duitse docenten, onverwachtse SO’s en – tot overmaat van ramp – wéér een gele knoeperd op je kin! Hoewel we die puberale ongemakken zeker niet willen bagatelliseren, denken we dat er ook problemen zijn die minstens zoveel aandacht verdienen, de plastic soep bijvoorbeeld! Daarom geeft de Plastic Soup Foundation voorlichting over de plastic soep op middelbare scholen.

PLASTIC OP SCHOOL

Plastic is niet meer weg te denken uit het middelbare schoolleven, van de geodriehoeken tot de ongewenste mobieltjes.  Heel handig allemaal, die plastic gadgets, maar helaas kleven er ook veel nadelen aan. Dat boterhamzakje waar mams elke dag de kleffe broodjes in propt, het flesje cola uit de automaat, de stiekeme zakjes chips: ze zijn allemaal gemaakt van plastic en we gebruiken ze allemaal maar één keer. Met een beetje geluk belanden de verpakkingen daarna in de prullenbak van de aula, maar iedere conciërge kan bevestigen dat ook een hoop plastic afval naast de afvalbak belandt. Eenmaal in de natuur, komen we maar moeilijk van plastic af. Of eigenlijk helemaal niet, want via de wind en het water komt plastic uiteindelijk terecht in onze oceanen waar het uiteen valt in piepkleine stukjes.

OPLOSSINGEN PLASTIC PROBLEEM

Bewustwording is de eerste stap naar de oplossing voor het plastic probleem. Daarom verzorgt de PSF lessen over de plastic soep op het voortgezet onderwijs. Tijdens de lessen denken we samen met de scholieren na over de oorzaken en gevolgen van grootschalige plastic vervuiling. Bovendien bedenken we wat we zelf kunnen doen om het verschil te maken.

MELD JOUW SCHOOL AAN!

Ben jij docent op een middelbare school en loop jij wel warm voor een gastles? Mail jouw motivatie naar educatie@plasticsoupfoundation.org. Ben jij student? Vraag jouw favo docent om ons te mailen op bovenstaand adres! Een les duurt één uur, de gastdocenten van de Plastic Soup Foundation kunnen per dag drie verschillende klassen op één school voorlichting geven.

NB. De lessen worden tegen een vergoeding aangeboden