plastic soup terrine

Plastic Soup Terrine: nominaties 2016

Jaarlijks wordt in september de Plastic Soup Terrine uitgereikt. Dit bokaal gaat naar een persoon uit het bedrijfsleven die op bijzondere wijze bijdraagt aan de strijd tegen de plastic soep. Vorig jaar werd de Plastic Soep Terrine uitgereikt aan Erik Does, algemeen directeur van de biologische supermarktketen Ekoplaza.

 

Voor 2016 heeft de Plastic Soup Foundation de volgende inspirerende personen genomineerd:

 

marc-van-boven plastic soup terrine

1. Marc van Boven, general manager van Weleda Benelux. Deze producent van verzorgingsmiddelen is een van de eersten die heeft verklaard dat haar producten geheel vrij zijn van microplastics. Andere merken faseren alleen de plastic scrubdeeltjes (microbeads) uit. Bij Weleda heeft de consument de garantie dat alle producten 100% plasticvrij zijn.

 

 

dave-hakkens
2. Dave Hakkens van Preciousplastic ontwikkelde een eenvoudige en goedkoop te maken machine om plastic te recyclen. Het ontwerp staat als open source online zodat iedereen, waar ook ter wereld, plastic producten kan maken van afvalplastics.

 

 

aaeaaqaaaaaaaag0aaaajdu2mtixodbmltjinzytndbkms1izdlmltvhnddmnwy0ntnjoq
3. Ramon Knoester vist plastic afval uit rivieren en bouwt daar units van die samen drijvende eilanden vormen. Deze eilanden zorgen voor een nieuwe natuurlijke omgeving in bijvoorbeeld havengebieden. Recycled Island Stichting is een initiatief van WHIM architecture, gevestigd in Rotterdam.

 

 

4. bar-le-duc-logoErald Holtrust, directeur van Bar-le-Duc: het eerste grote merk van gebotteld water in Nederland dat zijn flessen maakt van 100% gerecycled plastic. Het watermerk laat zien dat je 100% kunt inzamelen en alles opnieuw kunt gebruiken, terwijl de wettelijke norm op 28% blijft hangen.

 

Gefeliciteerd, heren! Over twee weken wordt bekend gemaakt wie de Plastic Soup Terrine 2016 wint.