Weleda
, ,

“Wat je smeert, moet je ook kunnen eten. Wat eet jouw huid vandaag?”

Zoetermeer, 24 oktober 2016 — Vandaag heeft de Plastic Soup Foundation de Plastic Soup Terrine uitgereikt aan Marc van Boven, algemeen directeur van Weleda Benelux. Van Boven is erg blij met zijn prijs: “Ik vind het een eer, dankjewel”.

De Plastic Soup Terrine is een prijs die de PSF jaarlijks uitreikt aan iemand uit het bedrijfsleven die zich op bijzondere wijze inzet voor de strijd tegen de plastic soep. Weleda verdient deze prijs, omdat haar producten naast natuurlijk en biologisch ook 100% vrij zijn van microplastics en het Look for the Zero logo van de Plastic Soup Foundation dragen. “Ons motto is ‘Wat je smeert, moet je ook kunnen eten’”, aldus Kim Goppel, brand manager bij Weleda. Het bedrijf laat al haar producten dan ook elk jaar intensief testen door NATRUE, het strengste internationale keurmerk voor natuurcosmetica.

Als een benodigd ingrediënt nergens of niet voldoende ter wereld biologisch geteeld wordt, dan zet Weleda zelf regelmatig een fair-trade project op. Bij elk project wordt gestreefd naar een samenwerking op lange termijn waarbij eerlijke beloning, extra kansen op de arbeidsmarkt en een gezond evenwicht tussen gezin en werk centraal staan.

Een goed voorbeeld is de samenwerking met een kleinschalige coöperatie in Turkije, met financiering en educatie van Weleda. Turkse boeren leveren biologische granaatappelpitolie en krijgen daarvoor een gegarandeerd eerlijke prijs.

Het bedrijf hecht dan ook zeer veel waarde aan duurzaamheid in de breedste zin van het woord .“Wij houden bij alles wat we doen het fair-trade aspect in de gaten.”zegt Marc van Boven. “Iedereen in de keten krijgt zijn ‘fair share.”

Het bijzondere is bovendien dat de belangrijkste drijfveren van Weleda méér omvatten dan puur en alleen winst. De aandeelhouders van Weleda zijn voor een deel stichtingen, organisaties en particulieren zonder primair winstoogmerk.

Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation: “Wij zijn plaatsvervangend trots op Weleda. Waren er maar meer van dit soort bedrijven op de wereld.”