koffiebekers coffee cups
, , ,

Duitse stad introduceert herbruikbare koffiebekers

Per jaar worden er in Duitsland 2,8 miljard koffiebekers eenmalig gebruikt. De papieren bekers bevatten een dun laagje plastic om ze waterdicht te maken en zijn daardoor moeilijk te recyclen. Om deze afvalberg aan te pakken heeft stad Freiburg een herbruikbare koffiebeker geïntroduceerd: de ‘Freiburg Cup’.

Deze plastic beker is te koop voor 1 euro en kan na gebruik weer ingeleverd bij alle deelnemers aan het systeem. Deze winkels, cafés en bakkerijen. wassen ze en geven ze opnieuw uit.

Het statiegeldsysteem is een groot succes en het aantal deelnemers, aanvankelijk 16, breidt zich uit. Andere steden overwegen de Freiburg Cup over te nemen of een vergelijkbaar systeem in te voeren. Want eenmalig is schandalig.

Foto: rethink-recycle.net