alliander
,

Medewerkers Alliander schenken €1680

Amsterdam, 22 februari 2017 – Al enkele jaren kunnen medewerkers van het energienetwerkbedrijf Alliander goede doelen aanwijzen. Daar kunnen ze aan doneren door af te zien van hun Kerstpakket. Dit jaar was de Plastic Soup Foundation een van die doelen. De actie bracht €1680 op. Het bedrag werd door 71 medewerkers bijeengebracht.

Emma van Bree, business developer bij Alliander, overhandigde de check aan Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation. Beiden kennen elkaar. Westerbos had de Plastic Soup Foundation zes jaar geleden amper opgericht of Emma meldde zich als vrijwilligster. Zij zette zich in 2011 in voor de Plastic Soup Driedaagse. In drie dagen tijd werd de problematiek van de plastic soep in Nederland op de kaart werd gezet en verwierf de jonge organisatie naamsbekendheid. Van Bree: “Toen zich de gelegenheid voor deed om een goed doel aan te wijzen om aan te doneren, aarzelde ik geen moment. Inmiddels is veel duidelijker geworden dan vijf jaar geleden hoe ernstig de plasticvervuiling is. Ik weet dat de Plastic Soup Foundation het geld goed kan gebruiken in de strijd tegen de plastic soep.”

Maria Westerbos: “Hulde aan Emma en aan alle medewerkers van Alliander die gedoneerd hebben. Reuze Bedankt! We hopen dat meer bedrijven hun werknemers de mogelijkheid bieden om aan goede doelen als de Plastic Soup Foundation te doneren door af te zien van het traditionele Kerstpakket.”