Van statiegeld op blik naar blik op statiegeld
Goed nieuws. Na jarenlange strijd zullen blikjes in het zwerfvuil verdwijnen dankzij statiegeld. De volgende stap is statiegeld op veel meer verpakkingen.
Met trots maken we bekend dat de Plastic Soup Foundation er twee Business Angels bij heeft: Beach & Bandits en Solar Store. Deze bedrijven gaan samenwerken met de Plastic Soup Foundation en zetten zich allebei op bijzondere wijze in voor een schonere wereld.
Beach & Bandits is een Nederlands merk, gevestigd aan de Katwijkse kust, dat comfortabele en zonwerende UV-kleding voor op het strand ontwerpt. “Wij zijn echte strandliefhebbers en houden ons hele leven al van de zee. Een aantal jaar geleden hoorden wij van de ‘plastic soup’”, legt Jo-anne Schaap, mede-oprichter van Beach & Bandits, uit. “Het probleem van plastic vervuiling is zo groot dat veel mensen niet weten hoe ze hier zelf verantwoording voor kunnen nemen. Met het UPF50+ ‘SAVE THE OCEAN’-shirt willen we de plastic soup onder de aandacht brengen van zowel kinderen als hun ouders en vijf simpele manieren aanreiken om de oceanen en zeeën schoner te maken.”
Solar Store levert, plaatst en onderhoudt zonnepanelen bij particulieren en bedrijven. Zo wil het bedrijf de wereld groener maken. “We gaan in ieder geval een melding op de website plaatsen, een persbericht versturen en op al onze offertes onze klanten de mogelijkheid geven geld te doneren aan de Plastic Soup Foundation”, aldus Renee de Vries, eigenaar van Solar Store. Daarnaast wil het bedrijf graag hun Plastic Footprint laten onderzoeken en een Footprint consult aanbieden bij hun partners.
Welkom Beach & Bandits en Solar Store! Wij verheugen ons op een goede en vruchtbare samenwerking.
Goed nieuws. Na jarenlange strijd zullen blikjes in het zwerfvuil verdwijnen dankzij statiegeld. De volgende stap is statiegeld op veel meer verpakkingen.
Een nieuwe studie schat dat er 171.000 miljard microplastics drijven aan de oppervlakte van de oceaan. Actie is dringend noodzakelijk.
De sombere boodschap van stenen van plastic, aangetroffen op een onbewoond eiland ver van de Braziliaanse kust.
Verpak de vijf meest verkochte groente en fruit niet langer in plastic. Dat bespaart niet alleen plastic, maar voorkomt ook voedselverspilling.