, , ,

Britse startup ontwikkelt eetbare drankverpakking

Het Britse Skipping Rocks Lab heeft via crowdsourcing bijna £800.000 opgehaald voor de ontwikkeling en productie van Ooho; een eetbaar alternatief voor plastic flesjes en bekertjes. Daarmee wil de startup het probleem van plastic afval en vervuiling terugdringen.

Sinds 2014 ontwikkelt Skipping Rocks Lab het materiaal en technologieën voor de productie ervan op grote schaal. Ooho is een laagje van waterdicht en flexibel zeewierextract waar water in kan worden verpakt. Het water komt vrij door er een gat in te bijten. Het materiaal is natuurlijk en biologisch afbreekbaar zodat je het ook veilig kunt eten.

Naast water kan Ooho ook gebruikt gaan worden voor het verpakken van frisdranken, sappen, alcohol en zelfs cosmetica. Het is geschikt om te nuttigen op festivals, marathons en op straat, en maakt een plastic verpakking overbodig.

Skipping Rocks Lab heeft de Ooho het afgelopen half jaar getest en het publiek reageerde enthousiast. Nu praat het bedrijf met onder andere Live Nation, wereldwijd organisator van evenementen. Al volgend jaar zou de Ooho kunnen worden gebruikt tijdens het Glastonbury festival,  een van de grootste van Europa.