VU Nieuw-Zeeland
, ,

Onderzoek aan de VU naar gewenst plasticgedrag

Linda Gottmer doet onderzoek aan de Vrije Universiteit (VU) naar gedrag rondom de plastic soep. Zij vraag zich af welke factoren het meeste effect hebben op wat zij noemt “milieubewust plasticgedrag”. Om de plastic soep te bestrijden is het van belang dat er anders met plastic wordt omgegaan in de samenleving. Maar welke factoren zijn verantwoordelijk voor de manier waarop mensen omgaan met plastic? In dit onderzoek wordt gekeken naar het verschil tussen mensen met een intrinsieke motivatie (plastic scheiden vanuit de innerlijke drang om het goede te doen) en mensen met een extrinsieke motivatie (plastic flessen scheiden omdat er statiegeld tegenover staat). Voor dit onderzoek is een enquête uitgezet met vragen over gedrag rondom plastic en kennis over de plastic soep.

Hierbij roept de Plastic Soup Foundation iedereen op de enquête in te vullen: https://vuass.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6sw8OHMjyfSRiyV