Beekse bergen
, ,

Aandacht voor plastic soup bij Safaripark Beekse Bergen

Op vrijdag 14 juli heeft Safaripark Beekse Bergen een nieuw zeeleeuwenverblijf geopend. Tijdens de opening was tevens speciale aandacht voor de plastic soup. Rondom het zeeleeuwenverblijf zijn interactieve panelen aangebracht waar kinderen op een leuke manier meer kunnen leren over plastic in de oceaan en wat zij zelf kunnen doen om het te voorkomen.

VN-ambassadeur Christophe Verhellen was aanwezig om de speciale openingshandelingen te verrichten en te onderstrepen hoe belangrijk het is dat de plastic soup aangepakt wordt.

Dieren kunnen verstrikt raken in plastic en daardoor sterven. Spooknetten, achtergelaten visnetten maken ontelbaar veel slachtoffers. Zoogdieren (zoals dolfijnen en zeehonden) kunnen niet lang onder water blijven en sterven naar verhouding snel. Volgens Plymouth University sterven er elk jaar minstens 100 miljoen mariene zoogdieren aan de gevolgen van plastic soup. Lees hier meer over dierenleed dat plastic vervuiling veroorzaakt.

Stichting Wildlife, waar Beekse Bergen onderdeel van is, zet zich in voor diverse natuurbeschermingsprojecten en organiseert allerlei activiteiten in Nederlandse dierenparken. De organisatie maakt zich ernstig zorgen over de gevolgen van plastic soup op het milieu en staat achter de missie van de Plastic Soup Foundation. Daarom is zij sinds 2017 begunstigde van Stichting Wildlife.