Ekoplaza

Klanten Ekoplaza doneren massaal aan Plastic Soup Foundation

Amsterdam, 19 juli 2017 – Plastic Soup Foundation heeft een cheque ter waarde van €15.735 in ontvangst mogen nemen van biologische supermarktketen Ekoplaza. Dit mooie bedrag was het resultaat van de LKKRDR-weken spaarcampagne.

Van 10 mei tot en met 4 juli konden klanten van Ekoplaza sparen voor €5,- korting op hun boodschappen, maar ze konden ook dit bedrag doneren aan Plastic Soup Foundation. Veel klanten kozen voor deze optie. “Wij zijn trots op de maatschappelijke betrokkenheid van onze klanten. Een mooi bedrag waar wij erg blij mee zijn”, aldus Hans van Mierlo, marketing manager bij Ekoplaza.

Plastic Soup Foundation kan deze bijdrage goed gebruiken in de strijd tegen de plastic soup. Eric Seleky, communicatiemanager bij de Plastic Soup Foundation: “We zijn echt ontzettend blij met deze donatie. Het steunt onze missie om mensen bewust te maken van dit mondiale probleem. Maar vooral om maatregelen te treffen en te voorkomen dat plastic in het milieu, water en uiteindelijk in de oceaan terecht komt.”

Ekoplaza en Plastic Soup Foundation werken al langer samen in de strijd tegen plastic vervuiling. De biologische supermarkt is een gouden Business Angel van de Plastic Soup Foundation en heeft onder de slogan ‘We are NO part of the plastic soup’ een aantal concrete stappen gezet om het gebruik van plastic in de winkels te verminderen.

De supermarkt heeft bijvoorbeeld geen plastic tassen meer, ook niet tegen betaling. Ter vervanging heeft de winkel een big shopper gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Op deze tas zit €1 statiegeld, om te voorkomen dat hij eindigt als zwerfafval. Daarnaast is de complete broodafdeling plastic-vrij, worden er geen cosmetica verkocht met microplastics en is het grootste gedeelte van hun huismerk omgezet naar biologisch afbreekbaar plastic.

Wilt u ook Business Angel worden? Klik hier voor meer informatie.