Las Perlas © Marielle Nelissen

Plastic Fantastic

Las Perlas © Marielle Nelissen

Brood bakken, kokosnoten raspen en leven van een paar liter zoet water per dag. Twee jaar lang was dat mijn realiteit… een zeilende ontdekkingsreis samen met mijn vriend naar verre oorden en een duurzame manier van leven. We lieten ons brengen door de wind, probeerden zo min mogelijk afval te produceren en aten lokale verse groente en fruit! Op veel stranden waar ik kwam, zoals de Las Perlas eilanden ten westen van Panama, lagen bergen plastic op de kust. In de vis, die ik ving en het water dat ik dronk, zat plastic. Dan komt ‘de Plastic Soup’ in een keer heel dichtbij!

Maar ook hier, in de Westerse wereld, krijg ik er iedere dag mee te maken. Als ik boodschappen doe, wanneer ik mijn tanden poets, iedere was die ik draai en iedere keer dat ik de klep van mijn afvalemmer open. Het afval is overal, op straat, in de rivieren, op het strand en uiteindelijk in de zee. We kunnen allemaal keuzes maken om te voorkomen dat dat afval niet in de zee belandt en dat er in 2050 niet meer plastic in de zee is dan vis! Waarom? Om de natuur schoon te maken en te houden, maar vooral ook om zelf gezond te blijven!

Via deze blog neem ik jullie met verhalen en filmpjes mee in mijn ontdekkingstocht in de Westerse wereld. Ik schrijf over mijn belevenissen, gezond en lekker leven en leuke duurzame initiatieven die op mijn pad komen! Welke kleine en grote keuzes kan je maken voor een betere wereld? Daarin sta ik niet alleen. Het is ontzettend inspirerend om te zien hoeveel mensen hier mee bezig zijn, er hun werk van maken of hun levensstijl aanpassen, voor zichzelf en voor de natuur!

Het team van de Plastic Soup Foundation, is zo’n groep mensen die zich inzet om te voorkomen dat er in de toekomst nog meer plastic in de zee terecht komt. Ze zijn initiatiefnemer van Beat the Microbead, een app waarmee je kan checken of er kleine stukjes plastic producten zitten. Maar ook campagnes als Ocean Clean Wash, Trash Hunters en Plastic Footprint. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven, die duurzame producten maken en die de microbeads verbannen! Een deel van mijn verhalen en vlogs kan je de komende tijd ook bij de Plastic Soup Foundation lezen en bekijken!


Meer blogs van Marielle lezen? Kijk op evenuitwaaien.wordpress.com.