Flora Holland
,

Royal Flora Holland al 21 jaar ‘laakbaar’

De Plastic Soup Foundation heeft de hand gelegd op een onderzoek uit 1996 waarin – destijds al – de enorme negatieve milieu impact beschreven staat van eenmalige potplanten trays. Hieruit kan geconcludeerd worden, dat Royal Flora Holland dit al 21 jaar geen belangrijk onderwerp vindt. In plaats daarvan is expliciet ingezet op doorontwikkeling van deze eenmalige trays.

Het onderzoek uit 1996, uitgevoerd door het Centrum van Milieukunde van Universiteit Leiden, laat geen ruimte voor discussie. Het zou veel verduidelijken wanneer de veiling het rapport van een recent onderzoek – uitgevoerd door Blonk Consultants – nu snel publiceert: hierin staat nagenoeg dezelfde conclusie.

Hopelijk leidt dit eindelijk tot het inzicht, dat serieus inzetten op meermalige trays een betere keuze is voor het milieu én de sector.