Directeur Plastic Soup Foundation op nummer 19 in DDB100

Amsterdam, 3 oktober 2017 – Maria Westerbos, directeur en oprichter van de Plastic Soup Foundation, staat op nummer 19 in de DDB100 in de categorie ‘De sterke vrouwen’, de lijst van meest invloedrijke spelers in de Nederlandse filantropie. Westerbos heeft de Plastic Soup Foundation in 2011 opgericht en inmiddels uitgebouwd van een groep gedreven vrijwilligers zonder funding tot een organisatie van tien fte begin 2017. De Plastic Soup Foundation wordt gezien als een van de toonaangevende voorspraakgroepen op gebied van de plastic soup problematiek.

DDB100

Met de jaarlijkse DDB100 brengt de Dikke Blauwe mensen in beeld die op de een of andere manier maatschappelijke impact hebben gerealiseerd met geld (van anderen of van zichzelf) of baanbrekende ideeën. Daardoor zijn zij een voorbeeld voor anderen die met private initiatieven een bijdragen leveren aan het goede doel. Het is daarmee dus niet een ranglijst van grootste filantropen, maar juist van rolmodellen die maatschappelijke vrijgevigheid in Nederland verder stimuleren.

Prinses Laurentien op nummer 1

Prinses Laurentien van Oranje staat dit jaar op nummer 1. Ze wordt door de jury geprezen om ‘haar inclusieve denken’ en dat ze geen genoegen neemt ‘met hokjes, vakjes en nationale grenzen als het gaat om de aanpak van universele, humanitaire problemen.’ Zij heeft op dinsdag 3 oktober haar oorkonde in ontvangst genomen tijdens een feestelijk vernissageprogramma. Prinses Laurentien neemt het stokje over van Joop en Jeanine van den Ende die vorig jaar de ranglijst aanvoerden.

De Dikke Blauwe

De Dikke Blauwe is een jaarlijkse journalistieke uitgave voor iedereen die inspiratie en informatie zoekt in ‘Het Land van Goed Doen’. In de Nederlandse filantropie gaat jaarlijks ten minste 6 miljard euro om aan giften, nalatenschappen en sponsoring voor het goede doel.