Baanbrekend onderzoek toont aan Plastic dringt ons brein binnen via de neus
In een baanbrekend onderzoek van de Universiteit van Sao Paulo is voor het eerst aangetoond hoe plastic in de menselijke hersenen door kan dringen.
Amsterdam, 2 oktober 2017 – Greenpeace is een wereldwijde campagne begonnen tegen Coca-Cola. Het is hoog tijd dat de frisdrankgigant verantwoordelijkheid erkent voor zijn bijdrage aan de plastic soup en een duurzame koers gaat varen. Het grootste frisdrankenbedrijf ter wereld (500 merken, actief in meer dan 200 landen en een omzet van bijna 196 miljard dollar) produceert volgens het vandaag gepubliceerde Greenpeace rapport “Coca Cola’s plastic geheim” wereldwijd 110 miljard flesjes per jaar (of meer dan 3400 per seconde). Een deel daarvan eindigt onherroepelijk in de oceanen, waar het bijdraagt aan plastic vervuiling en dierenleed.
Coca-Cola blijft echter voortgaan op de oude weg. Winst voor aandeelhouders is belangrijker dan het tegengaan van plastic vervuiling. Het aandeel hervulbare flessen wordt steeds kleiner en de hoeveelheid hergebruikt materiaal in flessen blijft wereldwijd steken op amper 7%. Dit terwijl er al plastic flessen zijn die voor 100% van hergebruikt plastic worden gemaakt. Het bedrijf verzet zich hevig tegen de invoering van statiegeld en voert een lobby tegen invoering van strengere milieuregels.
Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation. “Wij steunen de oproep van Greenpeace aan Coca-Cola om de plastic wegwerpfles zo snel mogelijk uit te faseren van harte. Coca-Cola is niet alleen in grote mate verantwoordelijk voor de plastic soup, maar is een van de weinige bedrijven ter wereld die wezenlijk kan bijdragen aan de oplossing vanwege zijn marktpositie. Maar dat doet Coca-Cola niet.”
Teken hier de online petitie van de wereldwijde Greenpeace-campagne om de oceanen te beschermen tegen de plastic flesjes van Coca-Cola.
In een baanbrekend onderzoek van de Universiteit van Sao Paulo is voor het eerst aangetoond hoe plastic in de menselijke hersenen door kan dringen.
Minderoo Foundation brengt nieuw rapport uit: Onze gezondheid loopt ernstige schade op door plastic en de chemicaliën daarin.
Op 25 en 26 juni vond de Future Fabrics Expo 2024 plaats in Londen. De insteek van deze beurs is om te laten zien dat het heel goed mogelijk is om kleding te maken van duurzame materialen.
Op twee juni 2024 is professor Dick Vethaak overleden. Met hem is gaat een groot en vooruitstrevend wetenschapper verloren, maar vooral ook een fantastische echtgenoot en vader.