Screenshot of the My Little Plastic Footprint commercial
,

Softlaunch My Little Plastic Footprint

Vanmorgen beleefde onze langverwachte app My Little Plastic Footprint haar soft-launch. Dit gebeurde tijdens de allereerste Ocean Summit van de dertiende editie van de Volvo Ocean Race, die dit jaar start in het Spaanse Alicante. Met deze app kan iedereen, waar ook ter wereld, zijn of haar plastic footprint verminderen en meer kennis opdoen over de plastic soup in de oceaan.

De plastic soup groeit en iedereen is daar verantwoordelijk voor; zowel burgers als bedrijven en regeringen. Van al het plastic dat we gebruiken, gooien we veertig procent binnen twintig minuten weg. Daarvan komt 3% uiteindelijk in het water terecht. Dat kan anders. Dat moet anders!

Met My Little Plastic Footprint bieden we een interactief platform waarmee jij zelf iets kunt doen aan de plastic soup in zee. Zo kun je het probleem ontdekken en je kennis testen in een quiz. Daarnaast kun je je eigen ‘footprint’ verkleinen door beloftes te doen en die te delen met je contacten op social media. Bijvoorbeeld:

  • Ik gebruik geen rietjes meer
  • Ik neem geen plastic tassen meer aan in de winkel.
Features of the app

Some screens of My Little Plastic Footprint

De app begint met maar liefst zestig van dit soort ‘pledges’ en dat worden er straks nog veel meer, En hoe kleiner je plastic footprint wordt, hoe groter je kans om vervolgens uitgeroepen te worden tot ‘Ocean Champion’.

In de derde sectie van de app, kun je je laten inspireren door beroemdheden die zich inzetten tegen plasticvervuiling, de zogeheten Ocean Heroes! Wie dat zijn, kun je ontdekken door de app te downloaden of door naar mylittleplasticfootprint.org te gaan.

Wij willen aan jullie, onze volgers, vragen of jullie deze eerste versie van de app willen testen.

Help ons om samen de plastic footprint van de mensheid te verkleinen.

We hebben zes weken de tijd om alle fouten eruit te halen, maar dat kan alleen met jullie hulp.

Doe je mee? De app is beschikbaar in de App Store en via Google Play. Kijk voor meer informatie over de app op www.mylittleplasticfootprint.org.

 

Deze app is gebouwd door: de Plastic Soup Foundation in Nederland, EA in Zwitserland, SMÄLL in Barcelona en Ocean Recovery Alliance in Hongkong.