studentenvereniging
, ,

Studentenvereniging Osiris haalt geld op voor Plastic Soup Foundation

Studentenvereniging Osiris uit Leeuwarden heeft €2325,17 aan ons gedoneerd. De studenten staan volledig achter de missie van de Plastic Soup Foundation. Daarom waren we dit jaar het goede doel van de ‘Annivercieweek’.

Elk jaar viert de vereniging de verjaardag van hun verenigingsgebouw in de week van 20 april. Tijdens de Annivercieweek worden er festiviteiten georganiseerd met de intentie om geld op te halen voor een goed doel. De hele week stond in het teken van de plastic vervuiling in de oceanen.

De feestweek werd afgetrapt met een lezing van Maria Westerbos, oprichter en directeur van de Plastic Soup Foundation. Gedurende de week hebben de studenten geld ingezameld door soep te verkopen, een kroegentocht te organiseren en op eieren te koppen op Koningsdag.

Daarnaast hebben ze ook zelf de handen uit de mouwen gestoken om te zorgen dat plastic afval niet in het water terechtkomt. Een groep studenten is op pad gegaan met afvalgrijpers en zakken een park in om het vrij te maken van zwerfafval. Ze hebben in totaal 12 kilo aan plastic uit het park verwijderd.

Wij bedanken alle studenten van Osiris hartelijk voor hun gulle gift! Dit geld kunnen we goed gebruiken in onze strijd tegen de plastic soup.