,

The Great Bubble Barrier wint Plastic Soup Terrine 2017!

Great Bubble Barrier

De bedenkers van The Great Bubble Barrier, Anne Marieke Eveleens, Francis Zoet en Saskia Studer, hebben de Plastic Soup Terrine 2017 gewonnen. De Plastic Soup Foundation reikt elk najaar de Terrine uit aan iemand uit het bedrijfsleven die zich op bijzondere wijze inzet voor de strijd tegen de plastic soup.

De keuze is dit jaar na lang beraad gevallen op The Great Bubble Barrier, een innovatief plastic afvangsysteem voor in stromend water. Bedenkers en ontwikkelaars Eveleens, Zoet en Studer hebben, op basis van bestaande offshore hulpmiddelen, met The Great Bubble Barrier een bijzondere nieuwe toepassing gecreëerd: een bubbelscherm tegen plastic in water.

Dit systeem lijkt momenteel een van de beste oplossingen om plastic uit stromend water af te vangen. Dit geldt niet alleen voor plastics aan de oppervlakte maar zal ook effectief zijn voor gezonken plastics. De luchtbellen vormen, zowel voor de scheepvaart als voor waterbewoners, geen enkele belemmering. Dit maakt het systeem uniek. Het project verkeert nog in pilotfase en kan aan alle kanten ondersteuning gebruiken.

Het was dit jaar bijzonder moeilijk een keuze te maken uit de genomineerden voor de Plastic Soup Terrine 2017. Alle uitgekozen initiatieven zijn op hun terrein bijzonder te noemen en we hopen dat er op korte termijn breed draagvlak gaat ontstaan voor deze vernieuwende ideeën.

Dames, hartelijk gefeliciteerd met de Plastic Soup Terrine 2017! Harmen Spek, Innovations & Solutions manager bij de Plastic Soup Foundation, komt de prijs binnenkort persoonlijk aan jullie overhandigen.