Back to Sender: “Stuur zwerfafval terug naar de producent.”

Amsterdam, 8 november 2017 – Vandaag start Recycling Netwerk, een coalitie van (milieu) organisaties die zich inzetten voor een beter milieu door goede zorg voor afval en grondstoffen, met de campagne Back to Sender in Nederland en België. Organisaties en burgers worden aangemoedigd om lege blikjes en plastic flesjes die zij aantreffen in het zwerfafval terug te sturen naar de producent, online en per post, om de drankenindustrie publiekelijk te wijzen op haar bijdrage aan het zwerfafval probleem en de plastic soup. Het wordt namelijk tijd dat drankenproducenten hun verantwoordelijkheid nemen door zich positief uit te spreken over het uitbreiden van statiegeld naar haar kleine single-use drankverpakkingen.

De uitbreiding van statiegeld staat momenteel hoog op de politieke agenda. Recente studies van CE Delft en het Centraal Planbureau onderstrepen het positieve milieueffect van statiegeld. Bij het Rondetafelgesprek Kunststofketen en Zwerfafval op 30 november en het Algemeen Overleg Circulaire Economie op 13 december 2017, twee politieke overleggen, staat statiegeld als onderwerp op de agenda’s.

Wij wensen Recycling Netwerk veel succes met deze campagne! Meer informatie over de campagne en hoe je hieraan kunt bijdragen, is te vinden op de campagnewebsite Back to Sender. De campagne is te volgen op social media: Twitter, Facebook, Instagram.