,

Nieuwe Litter Traps in Rotterdam

Rotterdam, 11 december 2017 – Recycled Park heeft in samenwerking met Citylab010 Litter traps voor drijfvuil ontwikkeld en er inmiddels 3 geplaatst in het Rotterdamse havengebied. Deze traps werken passief en zijn met de opvangunit bevestigd aan de kadewand.
Het opgevangen afval wordt naderhand gesorteerd en zoveel mogelijk ingezet voor de productie van de hexagonale drijvende units waarmee Recycled park meer natuur in de havengebieden wil creëren. Deze units worden zo duurzaam mogelijk geproduceerd met de minste risico’s voor het milieu.

De integrale drijfvuil bestrijding door Recycled Park is erg interessant en geeft lokaal mogelijkheden iets van het afval te maken. Hierdoor ontstaan, naast schonere wateren en het creëren van awareness, ook lokale economische mogelijkheden.
Deze formule heeft inmiddels dus geresulteerd in de eerste buitenlandse litter trap die is geplaatst in de baai van Ambon, wat een mooie eerste stap is voor internationale erkenning.