, ,

McDonald’s moet stoppen met rietje

www.strawesome.com

Amsterdam, 15 januari 2018 – McDonald’s geeft zijn klanten dagelijks miljoenen plastic rietjes. Die worden eenmalig en kortstondig gebruikt. Dat blijft niet zonder gevolgen; rietjes behoren tot de meest gevonden items op het strand en dragen bij aan plasticvervuiling en dierenleed.

De fastfoodketen heeft meer dan 36.000 vestigingen in meer dan honderd landen. In plaats van het rietje te vervangen, ontwikkelt het bedrijf geavanceerde plastic rietjes in een J-vorm met openingen aan de zijkant.

Sumofus.org is een petitie begonnen om McDonald’s te bewegen het plastic rietje te verbannen. McDonald’s is groot en machtig. Een besluit te stoppen zou snel overgenomen kunnen worden door de hele sector. Stoppen met het plastic rietje is hoe dan ook een quick win in de strijd tegen plastic soup.

Klik hier en teken deze petitie. Help mee om de druk op de multinational op te voeren!