Van Savon Marseille tot refill deostick 

Amsterdam, 23 maart 2018  In de kersverse Plastic Strategy van de Europese Commissie, die eerder dit jaar gepubliceerd werd, staat dat maatregelen moeten worden genomen om onnodig plastic verpakkingsafval te voorkomen, vooral als het gaat om single use producten. Daartoe behoren ook personal care products. Elke badkamer staat vol flacons die slechts één keer worden gebruikt. De meeste lotions, crèmes en shampoos zitten in een plastic verpakking, alsof we echt niet beter willen weten. De vraag hoe die cosmetica-verpakkingen te vermijden zijn, wordt echter nauwelijks gesteld.   

Waarom moet een zeep verpakt zijn? De aloude Savon de Marseille leert ons dat zeep ook zonder kan. In winkels zou je verder een gewenste hoeveelheid shampoo uit een refill unit kunnen tappen in een zelf meegenomen fles. En het merk Loveli heeft zelfs een elegante oplossing gevonden voor de deodorant stick. Met een deostick verbloem je zweetgeurtjes totdat deze op is. Daarna wordt een nieuwe stick gekocht, terwijl het plastic omhulsel en draaimechanisme nog in orde zijn. De herbruikbare deostick van Loveli heeft dit probleem opgelost door losse refills te verkopen, verpakt in een papiertje. Haal de refill uit dat papiertje en plaats het in de stick. Druk het aan en je kunt weer een tijdje voort. Herhaal dit net zo lang totdat de plastic houder het begeeft en tel uit je winst.  

Het natuurlijke cosmeticamerk Loveli werd opgericht in 2016 als cosmeticamerk voor 100% natuurlijke bodycare. Oprichtster Linda Bot heeft in geen van haar producten chemicaliën of microplastics verwerkt. Loveli heeft het Look for the Zero-logo van de Beat the Microbead campagne aangevraagd. 

 


In onze webshop verkopen wij ook producten die bijdrage aan een milieu met minder plastic verpakkingen en minder single-use plastic.  Klik hier en neem kijkje!

Lees ook het artikel: Verbod op microbeads in UK, Italië en Nieuw-Zeeland.