Practivisme en Atlas in Nieuwsweekend Radio

Hilversum, 29 april 2018 – “Heimelijke rebellen” is de centrale term die Eva Rovers nam als uitgangspunt voor haar nieuwe boek Practivisme, een handboek voor heimelijke rebellen. Veel mensen zien in dat er iets moet gebeuren, bijvoorbeeld aan de toenemende plasticvervuiling, maar doen er weinig aan omdat ze denken dat het toch niet helpt.

In haar boek geeft Rovers antwoord op de twee vragen waar mensen mee worstelen “Ik wil wel wat doen, maar hoe dan?” en “Heeft het wel zin?” Het resultaat is een uiterst leesbaar handboek, met talloos veel tips en voorbeelden. Zo beschrijft ze de succesvolle strategie van de Plastic Soup Surfer, die niet alleen een petitie organiseerde om wat te doen aan de plastic flesjes in het milieu, maar ook nog eens een motie formuleerde die de toenmalige regering omarmde en op een slimme manier telkens de publiciteit zoekt.

Eva Rovers mocht over haar boek komen vertellen in Nieuwsweekend Radio. In de uitzending kwam direct daarna de Plastic Soup Atlas van de Wereld aan de orde. Auteur Michiel Roscam Abbing vertelde dat de Plastic Soup Foundation veel vragen krijgt van “heimelijke rebellen”, mensen die vragen wat ze zelf kunnen doen. De Atlas is mede voor hen geschreven, vooral ook omdat een groot deel gaat over oplossingen, zoals het invoeren van statiegeld. De uitzending waarin beide besproken boeken naadloos op elkaar aansluiten, is hier terug te luisteren.

Op nos.nl verscheen naar aanleiding van de Atlas een lang interview met Roscam Abbing “Overal plastic, plastic, plastic: Het zit in de haarvaten van ons bestaan”.

Bestel Practivisme en de Plastic Soup Atlas van de Wereld.