,

Nieuw kinderboek verschenen: Plasticsoep is troep!

Amsterdam, 11 juni 2018 – Bij uitgeverij Zwijsen is een informatief boekje verschenen over de plasticsoep. Plasticsoep is troep! is bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar. Auteur Annemarie van den Brink: “Je hoort er steeds vaker over praten, over plastic in zeeën en oceanen. We maken er met zijn allen een enorme bende van en als we zo doorgaan is er over dertig jaar meer plastic dan vis in de zee.”

Plasticsoep is troep! is tot stand gekomen in samenwerking met de Plastic Soup Foundation (PSF). De PSF ontwikkelt op dit moment een gratis lespakket voor scholen en breidt dit pakket nu uit met dit nieuwe boek. Wie het boek koopt, betaalt 10 Euro. Van elk verkocht exemplaar uit de eerste oplage gaat 1 Euro naar de Plastic Soup Foundation.

Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation: “Ik ben echt ongelofelijk trots op dit mooie leesboek. Het is heel belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren over de plasticsoep. Met dit boek kan dat op een even aantrekkelijke als informatieve wijze.”

Het informatieve boek is onderdeel van de Estafette leesseries voor groep 6 en staat vol interessante, maar ook verontrustende weetjes over plasticsoep. Kinderen komen meer te weten over het verminderen van plasticverbruik.

Het nieuwe deels digitale lespakket van de Plastic Soup Foundation is verpakt in een avontuurlijke plasticsoep-box. De box is  geschikt voor groep 4 t/m 8 en is voor scholen gratis te bestellen op www.plasticsoupjunior.org (excl. verzendkosten van €7,50). De box wordt vanaf 20 augustus naar de scholen toegestuurd.


Lees ook: Plastic Soup lespakket vanaf nu te bestellen