Ondersteun de Plastic Soup Foundation met MBRC the ocean

 

Embrace Concepts BV heeft samen met Plastic Soup Foundation een nieuw merk gelanceerd: MBRC the ocean. Het eerste product dat in de verkoop is gegaan, is een armband met een belangrijk verhaal; het verhaal over de enorme hoeveelheid plastic in de oceanen die onze aarde en gezondheid bedreigt. Dorian van Rijsselberghe, ambassadeur van de Plastic Soup Foundation, is een van de eerste dragers van deze bijzondere armband. Tijdens de Volvo Ocean Race en de Ocean Summit in Scheveningen heeft de Olympisch windsurfkampioen de verkoop een kickstart gegeven.

 

Meer producten

MBRC the ocean maakt producten van nautisch touw, gemaakt van 100% gerecycled plastic. Daarvan komt ongeveer de helft uit de oceaan en de andere helft vanuit andere plastic afvalbronnen. Van dit plastic afval worden garens gemaakt in een van de oudste touwfabrieken van Nederland (uit 1628). Nu zijn er al diverse armbanden met stoere, modieuze magneetsluitingen en sleutelhangers beschikbaar. Meer modellen en producten zijn in ontwikkeling. Zo komen binnenkort ook MBRC the ocean hondenriemen op de markt.

“We make doing good, look cool”, stelt Michiel Reinoud, de drijvende kracht achter het nieuwe merk. “Met een mooi product, dat je alleen al om het gave design wilt dragen, willen we bewustzijn bij de jongere generatie creëren én een flink bedrag ophalen voor het werk van Plastic Soup Foundation.”

 

Verkooppunten

Dertig procent van de verkoopopbrengst van MBRC the ocean gaat naar Plastic Soup Foundation. De verkoop vindt online plaats via de webshop op www.mbrctheocean.nl. Daarnaast verkopen een aantal winkels met modeaccessoires het product. Bij EkoPlaza loopt vanaf begin juli een speciale actie in circa 60 winkels; dat is de eerste fysieke plek waar je MBRC the ocean kunt tegenkomen. Tevens wordt  MBRC the ocean later dit jaar verkocht in de Europese winkels van North Sails en in vestigingen van The Student Hotel. In 2019 staan reeds enkele grote acties gepland bij retailers in Nederland en Duitsland.

Over Embrace Concepts BV

Embrace Concepts BV is de founding father van het initiatief. Zij bedenken concepten ‘to promote a better world’. Daarbij brengen zij verkoopkanalen, goede doelen en merken bij elkaar.Embrace Concepts BV heeft de afgelopen jaren met succesvolle campagnes flinke bedragen opgehaald voor goede doelen als UNICEF, Beter Leven Keurmerk en KiKa met de campagne ‘het KiKadootje”.