Het Zero Waste Project nu in boekvorm

Amsterdam, 18 september 2018 – Er staat een belangrijke zin in het deze maand verschenen boek van Jessie en Nicky Kroon: “Het plastic dat jij in huis haalt, wordt in feite voor jou geproduceerd”. De zussen besloten in 2014 een maand lang zonder afval te leven. Het is sindsdien hun streven om zonder afval te leven. Wat begon als een uitdaging werd een levenswijze. Het zero waste project. Een leuker leven met minder plastic beschrijft al hun ervaringen, successen en teleurstellingen. Het boek is gebaseerd op de zero waste-lifestyle blogs waarin ze regelmatig over hun zoektochten en ervaringen berichten.

Wie die zin tot zich door laat dringen realiseert zich dat al het plastic dat vermeden wordt, niet als afval kan eindigen. Er zijn veel mensen die de plasticsoep een schande voor de mensheid vinden, maar zelf plastic niet vermijden en menen dat er niets aan de hand is zolang je het maar gescheiden inlevert. Jessie en Nicky Kroon besloten om wel zelf wat te doen door geen (plastic) afval meer te produceren. Dat is ze verrassend goed gelukt. Het blijkt eigenlijk heel eenvoudig te zijn; je bespaart geld en tijd, het geeft veel voldoening en je creativiteit wordt aangesproken.

Zero waste is zowel een leerproces als een levenswijze. Zonder afval leren leven gaat stap voor stap. Lessen en valkuilen staan in dit aantrekkelijke boek beschreven. Mensen die de uitdaging aan willen gaan, kunnen hier veel aan hebben. Het uitermate informatieve boek kost 20€ en is hier te bestellen.