, ,

Levenzonderafval.com wint de Plastic Soup Terrine

Dit jaar gaat de Plastic Soup Terrine naar Emily-Jane Townley met haar website Levenzonderafval.com! Harmen Spek, Innovations & Solutions manager bij de Plastic Soup Foundation, heeft gisteren de prijs persoonlijk overhandigd.

Deze bijzondere website heeft één doel: laten zien dat leven zonder afval niet alleen kan, maar ook nog eens gemakkelijk te realiseren is. Iedere vorm van plasticreductie, en zeker van single-use plastics en verpakkingen, is meegenomen in de strijd tegen de plasticsoep. Emily, die met haar gezin al jaren vrijwel zonder afval leeft, heeft veel aansprekende voorbeelden en mogelijkheden bij elkaar gebracht.

De Plastic Soup Foundation reikt elk jaar de Terrine uit aan iemand uit het bedrijfsleven die zich op bijzondere wijze inzet voor de strijd tegen de plasticsoep. Het was dit jaar weer bijzonder moeilijk een keuze te maken uit de genomineerden. Alle uitgekozen initiatieven dragen op hun gebied bij aan minder plastic in de oceaan en we hopen dat deze vernieuwende ideeën op korte termijn breed draagvlak zullen krijgen.

Emilh-Jane, hartelijk gefeliciteerd met de Plastic Soup Terrine 2018!

Voor winnaars van voorgaande jaren, klik hier.