,

Vacature creative copy stagiair(e) (32 uur per week)

Werken bij een organisatie met het hoofdkantoor in Amsterdam

Plastic Soup Foundation is een milieuorganisatie die zich inzet om de plastic lekkage naar het milieu een halt toe te roepen. Met sterke en slimme communicatiecampagnes pakken we bron voor bron het plasticprobleem aan. Door de internationale pers worden we gezien als een van de leidende organisaties wereldwijd op dit gebied.

Onze campagnes vallen of staan met ijzersterke content en daarom zijn we op zoek naar een creative copy stagiair(e) die ons communicatieteam ondersteunt. Voor de website, sociale media, online advertising en nieuwsbrieven weet jij de meest pakkende teksten te schrijven en denk je mee over vernieuwende concepten die ons huidige publiek aanspreken, maar die ook nieuwe doelgroepen weten aan te boren.

 

De vacature

Je werkt actief samen met de campaigners, redacteuren en onderzoekers, de communicatiemanager en externe bureaus zodat je alle informatie tot je beschikking hebt om tot de juiste copy te komen, voor het juiste medium. Samen vormen jullie het hart van onze redactie.

Je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in nieuwe media en je denkt actief mee hoe deze kunnen bijdragen aan onze missie.

Iedere dag zal anders zijn; er verschijnen dagelijks nieuwsberichten over de plasticsoep van onze redactie, we bouwen aan apps en er zijn diverse sociale media platformen die we dagelijks onderhouden. Jij levert hier een actieve bijdrage aan door te schrijven, te redigeren en de tone-of-voice te bewaken.

 

Wie zoeken wij?

 • Je bent student aan een HBO- of WO-opleiding.
 • Je loopt over van ideeën en verhalen en weet deze goed op te schrijven.
 • Je begrijpt en anticipeert op de behoeften van teamleden, om vervolgens tot steengoede content te komen.
 • Je beschikt over een uitstekende pen in Nederlands en ook in Engels kun jij gemakkelijk uit de voeten.
 • Je kunt werken onder tijdsdruk.
 • Je hebt ervaring met SEO en SEA.
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op sociale media (Instagram, Facebook en Twitter).
 • Je bent bij voorkeur 20 weken beschikbaar, maar periode is in overleg
 • Ervaring met systemen als WordPress, Mailchimp en Adobe CC is een pré.

Wat bieden wij?

 • Een plek waar je actief kunt bijdragen aan de oplossingen van een van de grootste (wereldwijde) milieuproblemen van onze tijd; de plasticsoep.
 • Een stagevergoeding van €350 per maand.
 • Een leerzame werkomgeving met leuke enthousiaste collega’s met diverse achtergronden. Daarnaast werken we samen met veel internationale partners en partijen, dus je ontmoet veel interessante mensen.
 • Een kantoor in Amsterdam, met een heerlijke plasticvrije lunch en kantoorhond Bonnie.

 

Wil jij samen met ons de strijd aangaan tegen plasticsoep en beschik je over bovenstaande kwaliteiten? Stuur dan een e-mail met je cv en motivatie (in 1 pdf) naar Martje Rozmus (applications@plasticsoupfoundation.org) voor januari 2019. Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Eric Seleky (eric@plasticsoupfoundation.org).