Frans Timmermans neemt Politieke Pluim 2018 in ontvangst

Brussel, 18 december 2018 – EU-commissaris Frans Timmermans heeft vandaag de Politieke Pluim 2018 in ontvangst genomen. Hij zei bijzonder vereerd te zijn dat hij en zijn team de prijs hebben gekregen voor hun inzet tegen de plasticsoep. De Europese Commissie, waarvan de Nederlander Timmermans vicevoorzitter is, heeft een baanbrekend pakket aan maatregelen genomen om plasticvervuiling tegen te gaan. Voor het eerst worden bepaalde items, die veel in het milieu worden teruggevonden, verboden. Eenmalig verpakkingsplastic zal significant worden teruggedrongen in de Europese Unie. Timmermans: “Ik ben zeer vereerd met de politieke pluim 2018. Ik zie het als een aanmoediging om op de goede weg door te gaan bij het bestrijden van overlast en gezondheidsrisico’s van plastic.”

De Politieke Pluim was afgelopen oktober toegekend en werd vandaag in ontvangst genomen op het moment dat de Europese Commissie, samen met het Europees Parlement en de Europese Raad, de laatste hand legt aan de tekst van de nieuwe Single Use Plastic-Richtlijn.

De Plastic Soup Foundation reikt elke jaar een Pluim uit aan een politicus die zich bijzonder heeft ingezet in de strijd tegen de plasticsoep. De prijs werd overhandigd door Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation.


Lees ook – Europese reductiedoelstellingen single use plastic ter discussie.

Lees ook – Europees Parlement neemt historisch besluit tegen plasticvervuiling.