Van statiegeld op blik naar blik op statiegeld
Goed nieuws. Na jarenlange strijd zullen blikjes in het zwerfvuil verdwijnen dankzij statiegeld. De volgende stap is statiegeld op veel meer verpakkingen.
Amsterdam, 2 januari 2019 – De leerlingen van het Schoonhovens College, locatie Albert Plesmanstraat, organiseerden in de nacht van 20 op 21 december jl. een twaalf uur durende Kerstmarathon. Met deze actie wilde de scholengemeenschap zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Plastic Soup Foundation.
De onderbouwleerlingen zijn tot middernacht op school gebleven, de derdejaars van 22.00 tot 2.00 uur en klassen van de bovenbouw waren de hekkensluiters van de marathon; van 2.00 tot 8.00 uur zijn zij op school gebleven. De docenten waren aanwezig in ‘ploegendienst’. Ze gaven lessen en andere activiteiten, om vrijdagochtend af te sluiten met een kerstontbijt op school.
Aan de eersteklassers werden voorafgaand aan de marathon door gastdocenten van de Plastic Soup Foundation gastlessen gegeven. Zo werden ze geïnformeerd over de oorzaken, gevolgen en mogelijke oplossingen van de plasticsoep. Tijdens de marathon kon gesport worden, deelnemen aan een muziekworkshop, een heuse escaperoom en zelfs het bekende ‘Ik hou van Holland’ spel.
Leerlingen van het Schoonhovens College konden zich laten sponsoren door ouders, familie, vrienden en bekenden om zo geld op te halen voor het goede doel. Ook de opbrengsten van de hapjes en drankjes werden gedoneerd. Dit leverde het indrukwekkende bedrag van maar liefst €12.450,- op.
Plastic Soup Foundation dankt de leerlingen, docenten en iedereen die heeft bijgedragen aan de Kerstmarathon hartelijk voor hun steun. Met dit mooie bedrag maken we in 2019 een vliegende start!
Goed nieuws. Na jarenlange strijd zullen blikjes in het zwerfvuil verdwijnen dankzij statiegeld. De volgende stap is statiegeld op veel meer verpakkingen.
Een nieuwe studie schat dat er 171.000 miljard microplastics drijven aan de oppervlakte van de oceaan. Actie is dringend noodzakelijk.
De sombere boodschap van stenen van plastic, aangetroffen op een onbewoond eiland ver van de Braziliaanse kust.
Verpak de vijf meest verkochte groente en fruit niet langer in plastic. Dat bespaart niet alleen plastic, maar voorkomt ook voedselverspilling.