,

Blue Planet II live in concert in Ahoy

Venue Herbert Schulte – crab-foto door Miles Barton copyright BBC NHU 2017

Amsterdam, 19 februari 2019 – De succesvolle documentaireserie Blue Planet II is live in concert te zien op 6 maart 2019 in Ahoy Rotterdam op een 4K Ultra HD LED-scherm. Er waren 125 expedities, 39 landen en 600 duik-uren nodig om het leven op- en onder water in beeld te brengen met de modernste cameratechnieken, met een verbluffend realistisch formaat. De soundtrack is van componist en Oscar-winnaar Hans Zimmer en wordt live uitgevoerd door het 80-koppige City of Prague Philharmonic Orchestra.

Blue Planet II is de meest recente serie uit de reeks natuurdocumentaires van de BBC. In het najaar van 2017 was de serie nog te zien bij de Nederlandse Publieke Omroep en trok meteen bij aflevering één al meer dan 1 miljoen kijkers. Later werd de BBC-productie geprezen met diverse gerenommeerde filmprijzen waaronder de BAFTA Awards.

Onbekende diersoorten

20 jaar geleden begon de BBC met het maken van de eerste onderwaterserie Blue Planet. Deze werd door critici gezien als de nieuwe standaard voor onderzee documentaires. Nu is de filmploeg, een generatie later, weer op expeditie gegaan met hetzelfde doel: Het mysterieuze onderwaterleven vastleggen op een nooit eerder vertoonde manier. Daarnaast gaven de opnames onderzoekers de kans om nog nooit eerder ontdekte diersoorten te observeren. Hierdoor heeft de documentaire ook zijn steentje bijgedragen aan de wetenschap.

Aandacht voor plasticsoep

De documentaire besteedt ook aandacht aan de verslechterende staat van de oceaan. Onder andere door klimaatverandering en plasticsoep worden flora en fauna onder water bedreigd. Hartverscheurende beelden zijn te zien van de troep die door de oceaan zwerft. Niet alleen het afval zelf kan een bedreiging voor dieren vormen; door de verwering van het plastic kunnen chemische stoffen vrijkomen en aangetrokken worden. Omdat vissen en andere zeedieren zoals mosselen en oesters het plastic eten, eindigt het in de voedselketen en komt het uiteindelijk ook bij de mens op het bord.


Kaartverkoop

De kaartverkoop is van start via https://BluePlanetLive.nl. Naast de reguliere kaarten zijn er ook Solo Fish Seats. Zit zijn losse zitplaatsen die overblijven na andere boekingen, die tegen gereduceerd tarief worden aangeboden. Het is al mogelijk om Blue Planet II Live bij te wonen voor €25!

Winactie

Wij mogen 4 x 2 tickets weggeven voor deze voorstelling. Wil je kans maken? Deel op woensdag 20 februari een foto van een single-use plastic product wat jij vervangen hebt in je Instagram-story en tag ons (@plasticsoupfoundation) met #refusesingleuse #blueplanetlive OF voor de Facebook gebruikers, reageer met jouw foto in ons Facebook bericht en tag degene met wie je wilt gaan! Wij kiezen uit alle inzendingen 4 winnaars.