,

Dromenjager maakt zich hard tegen plasticsoep

 

De Waterfiets bij het gevangeniseiland ligt achter de patrouilleboot van de polizia penitenziaria.

De Waterfiets bij het gevangeniseiland ligt achter de patrouilleboot van de polizia penitenziaria.

 

Amsterdam, 22 februari 2019 – Tilburger Alex Mutsaars (50) heeft veel van de wereld gezien. Met allerlei bijzondere vervoersmiddelen zoals een tot waterfiets omgetoverde roeiboot. Tijdens zijn reis van maar liefst 4.700 km van Athene naar Amsterdam, beleefde hij vele avonturen. Zo is hij met zijn waterfiets haast door een vrachtschip overvaren en werd hij 24 uur vastgehouden op een Italiaans gevangeneneiland.

Avonturen op papier

Mutsaars besloot zijn avonturen op te schrijven en dat leidde tot het boek Watertrappen. Het boek vertelt het verhaal achter de schermen. Hoe gaat zo’n avontuur technisch in zijn werk? Wat voor gevolgen heeft het financieel en wat voor impact maakt het op je sociale leven? Je dromen najagen gaat soms letterlijk gepaard met vallen en opstaan en daarom moet het boek verplicht op de leeslijst van iedere aspirant globetrotter.

Laat de oceaan niet dichtslibben

Naast de bijzondere dingen die Alex op zee meemaakte, zag hij ook de schade die aangericht werd door de plasticsoep. Daarmee is Watertrappen ook een noodkreet geworden: laat onze oceaan niet dichtslibben door de plasticsoep. Hij roept via een QR-code in het boek zijn lezers dan ook op om het Ultimate Plastic Diet te volgen.

Omslag Watertrappen door Alex Mutsaars

Het boek Watertrappen is verkrijgbaar via Boekscout.